Unge gutter reddede dagen, da regnen strømmede ind i deres lokale hal

En flok unge gutter endte som redningsmænd, da det tirsdag regnede så meget, at det løb ned ad væggene i en lokal idrætshal.

Den voldsomme regn, der ramte store dele af Østjylland tirsdag eftermiddag, gik særligt hårdt ud over Assentoft og byens hal.

For mens regnen hamrede ned over den lille by øst for Randers, lagde de inde i Assentoft Hallernes café pludselig mærke til noget vand, der ikke skulle være der. Først troede de, det kunne være en radiator, der var sprunget læk, men kort efter stod vandet også ned ad væggene.

- Det startede ét sted, og så kom det bare et sted mere, et sted mere, et sted mere. Det gik simpelthen så stærkt, fortæller cafeleder Marlene Glad.

quote Vi kunne ikke følge med. Vi prøvede at bruge svabere og sætte gryder ind under, men så kom der bare et nyt sted.

Marlene Glad, cafeleder, Assentoft Hallerne

Marlene Glad og hendes cafeansatte skyndte sig ud mod køkkenet for at skaffe spande, baljer og gryder til at fange vandet.

Men dér var synet, der mødte dem, lige så slemt.

- Det er nok overdrevet at sige, det mindede om Titanic, men vandet kom bare og strømmede ned det ene sted efter det andet, fortæller cafelederen.

- Vi kunne ikke følge med. Vi prøvede at bruge svabere og sætte gryder ind under, men så kom der bare et nyt sted.

Frivillige hjalp

Da det så allerværst ud, kom hjælpen dog strømmende til.

For inde i den ene hal var nogle unge gutter i gang med at spille fodvolley, og ude på de tilstødende fodboldbaner spillede nogle andre fodbold.

Alle kom dog rendende til, og inden længe havde Marlene Glad og hendes assistent op mod 15 unge hjælpere til at kæmpe mod vandmasserne.

- "Hvad skal vi gøre?" var det første, de sagde. Så smed de skoene og kom ind og hjalp, mens de rendte rundt i våde strømper.

Her ses nogle af de friske unge fyre, der hjalp til, da det stod ned i Assentoft Hallernes cafe.
Her ses nogle af de friske unge fyre, der hjalp til, da det stod ned i Assentoft Hallernes cafe. Foto: Marlene Glad

Marlene Glad gør over for TV2 ØSTJYLLAND rigtig meget ud af at understrege, hvor glad og taknemlig hun er for de frivilliges hjælp.

- Det var en stor hjælp, så jeg kan ikke takke dem nok, siger hun.

Et lokalt byggemarked kom også forbi med en vandsuger, der kunne hjælpe med at få mest muligt væk.

Vådt gennem tagkonstruktionen

Skaderne i caféområdet og -køkkenet blev tirsdag bremset ved, at et stort tørringsarbejde blev sat i gang. I de kommende dage skal det afklares, hvor store skaderne er, og hvad der eventuelt skal repareres eller udskiftes.

Ifølge centerleder Steffen Nielsen tyder de første undersøgelser på, at der er vådt hele vejen gennem isolering og gipsplader og den resterende tagkonstruktion over caféen.

- Vi håber, det ikke er så slemt, men lige nu kan vi bare afvente, siger han.

Assentoft Hallerne er selvejende, og det er derfor deres forsikring, der skal hjælpe med den økonomiske regning, der måtte komme.

De to haller kan stadig bruges, men cafeområdet er lukket ned, indtil skaderne er udbedret.