Tricktyve - nu med appelsiner

Ny taktik skal narre ældre

Foto: Flickr

Gruppen af tricktyve, der i øjeblikket huserer i dele af Østjylland, har tilsyneladende skiftet taktik. I stedet for mænd er det nu kvinder - med appelsiner - der ringer på dørene.

I de seneste dage har TV 2 | ØSTJYLLAND kunnet fortælle, at en lang række ældre i Aarhus og Randers er blevet opsøgt af personer, der udgiver sig af at være vvs-mænd eller viceværter.

Under påskud af eksempelvis at skulle tjekke vandrørene har de falske vvs-mænd forsøgt at få de ældre til at lukke dem indenfor i deres boliger.

- Det er glædeligt, at langt de fleste ældre er mistænksomme og derfor ikke lukker tricktyvene ind. Men det betyder, at tyvene nu tilsyneladende har skiftet taktik, siger politikommissær Mogens Brøndum fra Østjyllands Politi til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Kvinder med appelsiner
Mens det tidligere på ugen oftest var mænd, der ringede på de ældres døre, forsøgte udenlandske kvinder onsdag aften i to tilfælde at blive lukket indenfor under påskud af, at de netop var flyttet ind i opgangen.

I Funch Thomsens Gade i Aarhus ville 'den nye beboer' købe en flaske vand af en ældre kvinde på 78 år, fordi hendes egen vandhane angiveligt var for dårlig. Kvinden, der bar på en pose med appelsiner, blev i dette tilfælde lukket ind.

Under besøget blev der stjålet guldsmykker i lejligheden. Politiet vurderer derfor, at der har været yderligere en person til stede.

Ring straks til politiet
I Randers blev en 64-årig mand i Jyllandsgade opsøgt af en kvinde, der udgav sig for lige at være flyttet ind i opgangen. Den udenlandske kvinde på cirka 25 år ville give manden en appelsin.

Pludselig kom der yderligere to kvinder ind i lejligheden, og manden fik hurtigt smidt dem alle tre ud. Han kunne se, at de havde haft fat i hans tegnebog, der lå inde i stuen. I dette tilfælde er der dog formentlig ikke stjålet noget, oplyser politiet.

- Det er vigtigt, at man ringer til politiet så hurtigt som overhovedet muligt, efter at man har haft besøg af en person, som kunne være tricktyv. Dermed har vi mulighed for straks at rykke ud, lyder opfordringen fra politikommisær Mogens Brøndum.

EKSTRA:
TV 2 | ØSTJYLLAND bragte onsdag aften et tv-indslag om 78-årig Inger Lindgren, der fik besøg af en tricktyv i Randers. Se tv-indslaget her.