Sygeplejersker siger op i protest

Det seneste år har 24 sygeplejersker sagt op 

Overbelægning og sammenlægning af afdelinger slider på personalet på regionshospitalet i Randers. Det seneste år har 24 sygeplejersker sagt op.

Arbejdsmiljøet på Regionshospitalet Randers har det hårdt. Det skriver Randers Amtsavis, der har adgang til rapporter fra Arbejdstilsynet, der var på besøg på hospitalet i 2012. 

På flere afdelinger blev arbejdsmiljøet af Arbejdstilsynet betegnet som værende farligt for medarbejdernes helbred.

- Arbejdstilsynet vurderer derfor samlet, at arbejdet med patienter i akut sengeafsnit udsætter medarbejderne for en sikkerheds og sundhedsmæssig risiko, står der blandt andet i rapporten fra akut sengeafsnit, skriver Randers Amtsavis.

Arbejdsmiljøet blev undersøgt på akut sengeafsnit, akut modtageafdeling og på ortopædkirurgisk afdeling. Alle tre steder vurderede Arbejdstilsynet, at medarbejdernes psykiske og fysiske sundhed var i fare på grund af blandt andet stort arbejdspres.

Til Arbejdstilsynet fortalte nogle medarbejdere, hvordan de jævnligt måtte gå grædende hjem, fordi presset var så hårdt. Konstant overbelægning og sammenlægning af afdelingerne har slidt hårdt på personalet. Så hårdt, at 24 sygeplejersker fra akutafdelingen det seneste år har sagt op.

- Det er usædvanlig mange, og det er et resultat af de sammenlægninger, som vi har oplevet, siger fællestillidrepræsentant for sygeplejerskerne Pirkko Dinnesen.