Støtte til mobbeoffer

Nesar Ahmad Jaweed fra Aarhus har oprettet en støtteside til 12-årige Rikke, der fik dødstrusler på det sociale medie Instagram

12-årige Rikke Nielsen fra Randers, som har modtaget dødstrusler på det sociale medie Instagram, oplever nu stor opbakning på de sociale medier.

Under hashtagget #vielskerrikke sender mange deres tanker og opbakning til den 12-årige pige på både Instagram og Facebook.

22-årige Nesar Ahmad Jaweed fra Aarhus er endda gået skridtet videre og har oprettet en profil på Instagram med navnet: Alle elsker Rikke.

- Jeg synes, det var så forfærdeligt. Der er ingen mennesker, der skal opleve at få de her trusler. Det rammer så hårdt, når man er i den alder, og det kan påvirke en i fremtiden, siger 22-årige Nesar Ahmad Jaweed til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Chokeret over hårde ord

Profilen, hvor dødstruslerne blev skrevet, hed 'Rikke er fucking klam' og indeholdt trusler i form af tekst og billeder, der var stjålet fra 12-årige Rikke Nielsens egen profil.

Se: 12-årig pige truet på livet

Under profilen stod der blandt andet 'Du fortjener ikke at leve Rikke', 'Jeg håber, du bliver kvalt ihjel' og 'Du er jo hjernedød, dit svin. Få dig et liv eller dø'.

Nesar Ahmad Jaweed blev meget overrasket og chokeret over, hvor hårdt et sprog, der blev brugt i opslagene, og at det ligefrem udviklede sig til dødstrusler.

Han har selv oplevet at blive mobbet, da han var yngre, og han ønsker ikke, at nogen andre skal opleve det samme.

Digital mobning skal stoppes

I dag læser han uddannelsesvidenskab på Aarhus Universitet.

- Jeg ved, hvordan det kan påvirke folk ind i deres voksenliv, hvis de er blevet mobbet. Mit mål er, at Rikke skulle have støtte, så hun ikke får opbygget et dårligt selvværd, siger Nesar Ahmad Jaweed.

- Jeg synes, der skal mere fokus på digital mobning, og for en gangs skyld så står alle sammen om det her. Så jeg håber, at vi kan få det stoppet en gang for alle, fortsætter han.

Se: Søster: det skal stoppes

Nesar Ahmad Jaweed har oplevet stor interesse for og opbakning til instagramprofilen, der på to dage har fået 2.535 følgere.