Sort plet i Randers bygges om

Krydset Hadsundvej, Slåenvej og Garnisonsvej i Randers ændres for at forhindre uheld

Foto: Bjarne Sig Jensen

Krydset ved Hadsundvej, Slåenvej og Garnisonsvej i Randers er udpeget som en sort plet med mange uheld, hvor bilister har svinget ind i bløde trafikanter, og derfor har Vejdirektoratet besluttet at bygge krydset om for at forhindre uheldene.

Vejdirektoratet etablerer signalregulering af krydset, bundne venstresving, separat cyklistsignal og fodgængerovergang. Desuden bliver der lavet midterheller, hvor fodgængere kan gøre ophold, hvis de ikke kan nå helt over krydset, mens der er grønt lys.

- Jeg er glad på trafikanternes vegne, fordi de nu får et bedre overblik over krydset, så det bliver mere sikkert for alle, siger projektleder i Vejdirektoratet, Peter Lund Hansen, i en pressemeddelelse.

Ombygning for alle slags trafikanter

Vejdirektoratet vurderer, at effekten af ombygningen vil komme mange trafikanter til gode.

Der kører cirka 8.000 biler gennem krydset i døgnet, flest i myldretiden. Der er samtidig mange cyklister og fodgængere, idet krydset ligger mellem et boligområde og et område med erhverv.

Mens krydset bygges om, vil der være nedsat hastighed og andre forstyrrelser i trafikken. Vejdirektoratet og entreprenøren vil forsøge at mindske forstyrrelserne mindst muligt. Arbejdet i krydset varer til jul.