Skoleformand: Sne-episode er eskaleret

I lyset af bortvisning af elever efter sneboldkamp vil skolebestyrelsen på Vestervangsskolen i Randers nu forsøge at skabe bedre kommunikation

En episode med sneboldkast mod en lærer har det seneste døgn sat gang i lidt af en "snebold-effekt" i både medier og på de sociale medier.

Historien er blevet delt og kommenteret - og flere sider af sagen er kommet frem. Skolelederen betegner det som grov vold, mens en elev, der medvirkede, ser det som drengestreger.

Formanden for skolebestyrelsen på Vestervangsskolen i Randers, hvor fire elever nu altså er bortvist og politianmeldt for at kaste sne mod en gårdvagt, følger situationen, men understreger, at det ikke er bestyrelsens opgave at blande sig.

Elev: Vi kastede snebolde mod lærer for sjov

Skolebestyrelsesformand Michael Reimer Landrock Kristensen mener, at det er op til skoleledelsen at håndtere sagen, men at sagen også viser, at der er behov for i endnu højere grad at sætte fokus på dialog:

- Jeg vil ind og kigge på kommunikation. Hvordan vi bedre kommunikerer til vores omgivelser. Forældre, elever og omverden. Man kan læse om det på sociale medier og i aviser nu. Det her er jo eskaleret ud af proportioner, siger Michael Reimer Landrock Kristensen til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Bakker op om beslutning

Beslutningen omkring politianmeldelse af de fire drenge er ifølge skolebestyrelsesformanden sket i samarbejde med Randers Kommune og SSP.

Han bakker op om anmeldelsen, hvis eleverne bevidst jagtede læreren. Hele sagen giver anledning til en snak på skolen med både elever og forældre - og måske også, at der bliver nedfældet nogle retningslinjer, siger Michael Reimer Landrock Kristensen:

- Det kan også være, at vi skal ind og arbejde med adfærd og vold.

principper omkring vold og mobning.

De fire elever er bortvist i denne uge, men har fået lovning på, at kunne vende tilbage på mandag.

Du kan se hele interviewet med formand for skolebestyrelsen, Michael Reimer Landrock Kristensen, i videoen øverst i artiklen.

Endelave vaccination

Flere vaccine-steder åbnes i Østjylland: Ældre skal hjælpes med andet stik

Coronatest gennem næsen

Positivprocent fra lyntest har ligget under én i to uger

Vaccine dosis.

Dansk efterspørgsel på vaccine-rejser til Dubai: - Det er helt absurd

Hund i sne

Udbredt sne over store dele af landet i nat

Huset Nyvang

playHer er handlingsplanen, der skal få styr på skandaleramt plejehjem

Sundparken Horsens ghetto

play 124 boliger rives ned: - Det er spild af penge