Sjældne skildpadder blev stjålet - nu tager regnskov panserglas i brug

Randers Regnskov tager nye metoder i brug for at beskytte små skildpadder.

Ifølge dyrepasser Kristian Sørensen fra Randers Regnskov er det kun fem år siden, at det første gang lykkedes at opdrætte burmesiske stjerneskildpadder i fangenskab. Foto: Randers Regnskov

Tre burmesiske stjerneskildpadder blev ved højlys dag stjålet fra Randers Regnskov den 4. november.

Læs også Uhyre sjældne dyr stjålet fra Randers Regnskov ved højlys dag: - Det er forfærdeligt

I december blev de afleveret tilbage af tømrermester Jack Lund fra Kastbjerg på Norddjurs. Han fandt ifølge eget udsagn de tre sjældne skildpadder, da han var ude hos en kunde for at vurdere standen på hans hus. 

- Jeg havde aldrig regnet med, at vi fik dem tilbage. Vi har fået flere hundrede henvendelser, så vi turde ikke rigtig tage hænderne i vejret, før vi var sikre på, at den var god nok, sagde dyrepasser fra Randers Regnskov Kristian Sørensen i december til TV2 ØSTJYLLAND.

Som en konsekvens af tyveriet har Randers Regnskov besluttet af beskytte de små skildpadder bag panserglas.

00:25

Her kan du høre forklaringen på, at Randers Regnskov fremover vil gemme de burmesiske skildpadder bag pansret glas. 

Luk video

Håber på hunner

Præcist, hvordan tyveriet af skildpadderne skete, vides ikke, da der ifølge Randers Regnskov ikke er videoovervågningen ved skildpaddernes bur.

Læs også Ekstremt sjældne skildpadder stjålet fra Randers Regnskov: Nu er de fundet

Arten er så sjælden i naturen, at en delegation på fem personer med specialtrænede hunde for nyligt kun fandt fem af de disse skildpadder efter 400 timers målrettet søgen i Burma.

De tre skildpadder i Randers Regnskov endnu ikke helt kønsmodne, og derfor kan de ansatte ikke afgøre, om det er hunner. De håber dog, at det er tilfældet, da de resterende fem burmesiske stjerneskildpadder alle er hanner.

00:20

VIDEO: Dyrepasser Kristian Sørensen kaldte det et lille julemirakel, da skildpadderne var tilbage i Randers Regnskov. Video: Randers Regnskov Video: Randers Regnskov

Luk video