Seks-årige Emma giver sin gamle skoletaske til Red Barnet

Mange børn benytter sig i disse dage af chancen for at hjælpe mindre ressourcestærke familier, når de selv skal have spritny skoletaske

02:09

Et nyt samarbejde mellem boghandler-kæden Arnold Busck og Red Barnet giver de yngste kunder muligheden for nemt at donere deres gamle skoletaske til hjælpeorganisationens børne-genbrugsbutikker.

Fordi så kan andre piger få den. Det er dejligt for andre, og jeg bliver også glad.

Emma Lajer

Et af de børn, der gerne hjælper, er seks-årige Emma Lajer fra Spentrup ved Randers.

- Jeg har været glad for skoletasken, men når jeg kom hjem fra skole, var jeg ved at være træt af den, fordi jeg har brugt den så meget, siger Emma Lajer til TV2 ØSTJYLLAND.

Det bugner med nye, fine skoletasker hos Arnold Busck i Randers, men ikke alle har råd til at gå på rov. 

Men skoletasken og dertilhørende tilbehør i form af blandt andet penalhus kan altså stadig bruges. Derfor valgte den seks-årige pige tirsdag at donere skoletingene til Red Barnet gennem Arnold Busck.

- Fordi så kan andre piger få den. Det er dejligt for andre, og jeg bliver også glad, siger Emma Lajer.

Læs også Debattør: Velgørenhed skal på skoleskemaet

I Arnold Busck i Randers er personalet glade for at kunne hjælpe udsatte familier, der med stor sandsynlighed ikke selv har råd til at smide de store summer efter nye skoleting, som det nemt kan ende op i.

- Der er mange familier, som kan have svært ved at købe de nye skoletasker til 800-1000 kroner. Så det er fedt, de kan gå ud i genbrugsbutik og købe en taske til 20-100 kroner, siger salgsassistent Christian Petersen.

Det er nok, fordi folk vil spare penge, og så er der gået retro i det. Folk er bevidste om genbrug, og det er blevet in.

Eva Pedersen, Red Barnet

De donerede tasker i boghandleren bliver nemlig skippet videre til Red Barnet, som så sælger dem til spotpris i børne-genbrugsbutikker. Overskuddet ender i sidste ende med at komme endnu flere udsatte børn og deres familier til gode.

Og det er populært at handle i disse forretninger. Det oplever man hos en af de aarhusianske af slagsen.

Hos Red Barnets børne-genbrugsbutik i Aarhus er der godt gang i salget af skoleting i øjeblikket. 

- Det er nok, fordi folk vil spare penge, og så er der gået retro i det. Folk er bevidste om genbrug, og det er blevet in, siger frivillig hos Red Barnet i Aarhus, Eva Pedersen, til TV2 ØSTJYLLAND.

Arnold Busck giver oveni 25 kr. per doneret skoletaske, og indtil nu er der kommet rigtig mange ind rundt om i de østjyske butikker i kæden.

Du kan se hele indslaget om skoletaske-ordningen øverst på siden. Her kan du også høre en af kunderne i Red Barnets børne-genbrugsbutikker om, hvorfor hun handler der.