Røver overfaldt vidne

Et indbrud hos Kristrup Torvs Købmand i Randers udviklede sig til et røveri, da et vidne forsøgte at stoppe en af indbrudstyvene.

Foto: Colourbox

En gruppe på tre eller fire yngre mænd begik i nat kl. 03.45 indbrud mod Kristrup Torvs Købmand.

Gerningsmændene har med et koben opbrudt døren til købmanden, hvor en 47-årig mand kommer gående forbi, mens tyvene indenfor har travlt med at rømme butikken for cigaretter.

Den 47-årige mand konfronterer indbrudstyvene, hvilket får to af gerningsmændene til at flygte fra stedet i en mindre blå bil. En anden af gerningsmændene forsøger at tage flugten til fods med cigaretter i favnen, vidnet løber efter indbrudstyven, og forsøger at standse ham. Sekunder efter gør indbrudstyven sig til røver, da han sparker den 47-årige mand i maven og brystet og efterfølgende genoptager flugten. Indbruddet har nu udviklet sig til et røveri, da den løbende indbrudstyv har udøvet vold mod det 47-årige vidne.

Vicepolitikommissær hos Østjyllands Politi Hans Kortbek roser det modige vidne:

- Politiet kan jo ikke være overalt, og hvis man vurderer, at man kan tackle den konkrete situation, bør man træde til, så stor ros til det 47-årige vidne.

Kl. 04.20 bliver den lille blå bil igen observeret ved gerningsstedet, og en patruljevogn standser kort efter bilen og anholder de to mænd i bilen - en 20-årig mand fra Viborgkanten og en 30-årig mand fra Randers. Sidstnævnte er i forvejen kendt for tyverier og var senest anholdt for tre dage siden.

De to mænd bliver formentlig fremstillet i grundlovsforhør senere i dag.

Politiet leder forsat efter den tredje gerningsmand.

Eventuelle vidner kan kontakte Østjyllands Politi på 87 31 14 48.