Red Barnet: Pædofil slipper for billigt

Seks års fængsel er billigt sluppet for pædofilidømt mand, lyder det fra Red Barnet, der håber på skærpelse

02:00

1 af 2

Det vækker undren hos organisationen Red Barnet, at en 48-årig mand fra Randers kunne slippe med seks års fængsel, når anklageren og Retslægerådet havde talt for forvaring på ubestemt tid.

- Der har været tale om længerevarende, systematisk udnyttelse af børn. Desuden bærer manden et medansvar for andre børn, der er udsat for overgreb, i kraft af den rolle, han har haft på pædofile netværk, siger psykolog i Red Barnet Kuno Sørensen.

Svært at forstå

- Med alle de handlinger er det svært at forstå, hvorfor man ikke har udnyttet strafferammen bedre, siger Kuno Sørensen.

Afgørelse: 48-årig mand idømt seks års fængsel for pædofili

Domsmandsretten i Randers idømte den 48-årige Torben Kjærhus Larsen seks års fængsel. Han har siddet varetægtsfængslet i næsten to år, som skal fraregnes straffen.

Psykologen fra Red Barnet opfordrer anklagemyndigheden til at anke dommen til skærpelse hos landsretten.

Dommen vækker undren

- Vi har at gøre med en strafferamme på op til 12 års fængsel, og udmålingen af straffen siger noget om, hvor alvorligt man vurderer den konkrete sag.

- Når man så takserer alle de her grove handlinger til seks år, så vækker det undren, siger Kuno Sørensen.

Anklager i pædofilisag: Jeg er tilfreds

Hvis straffen ikke skærpes, bør det ifølge psykologen få alarmklokkerne til at ringe hos justitsministeren.

- Justitsminister Søren Pind har indstillet til skærpelse af strafudmålingen i sager, hvor voksne udnytter deres fysiske og psykiske overlegenhed over for børn, så man opnår en højere strafudmåling end den hidtidige praksis.

- Den bekymring og problematik, han rejser, synes jeg man kan genfinde i strafudmålingen i denne her sag, siger Kuno Sørensen.

I videoen øverst på siden kan du se et interview med Kuno Sørensen fra Red Barnet.