Randers tyvstarter kulturår med rundtur på skolerne

Professionelle kunstnere skal undervise eleverne, som bliver en væsentlig del af festivalen

Genrefoto

Genrefoto

1 af 2

Siden skolereformen blev indført i 2014 har et centralt tema været "den åbne skole", hvor skolen og lokalsamfundet skal samarbejde om at skabe læring på nye måder. Nu skal temaet have et boost i Randers.

- Børnene skal ikke alene have en kreativ udfoldelse, der skal være en langt mere professionel tilgang til vores børns kreativitet, siger formanden for Børn- og Skoleudvalget, Anders Buhl Christensen (V), i en pressemeddelelse.

Favrskov er den største taber i kulturby-lotteri

Seks kulturinstitutioner har allerede taget hul på arbejdet og er i disse uger på tur til skoler og børnehaver. Her bliver børnene undervist af professionelle kunstnere i kreative teknikker, metoder og processer.

Mange tilbud til børnene

Det skal munde ud i teaterforestillinger, koncerter og udstillinger. Resultatet kan blandt andet opleves torsdag den 19. maj. Publikummet er børn fra udvalgte skoler og daginstitutioner. Projektet har fået titlen "Kultur på tur" og er en forløber til børnenes egen kulturfestival "Spektakel" i sommeren 2017.

- Randers er en kommune med mange kulturinstitutioner og et stort kulturudbud. Det er vigtigt, at der også er kulturtilbud til børnene, og så har vi en forpligtigelse til at give vores børn et kulturelt opdrag. Den opgave løfter vores kulturinstitutioner på flotteste vis med dette projekt, udtaler formanden for kulturudvalget, Mogens Nyholm (RV).

Det er en lang række lokale kulturinstitutioner, der står bag "Kultur på tur", og børnene bliver tilbudt en masse arrangementer i den kommende tid.