Randers-læger tester Google Glass-briller

Sygehus afprøver om stemmestyrede digitale briller kan blive et brugbart arbejdsredskab ved undersøgelser af patienter

Når læger på Regionshospitalet Randers kigger på patienterne, så sker det i øjeblikket gennem Google Glass-briller. Regionshospitalet tester nemlig, om en digital brille i fremtiden kan blive et brugbart redskab, hvor lægerne ved hjælp af stemmestyring kan tage billeder og overføre dem sikkert og direkte til den elektroniske patientjournal.

- Nu er vi lige gået i gang med at teste, men hvis brillerne kan levere tilstrækkeligt gode billeder, kan det blive en lettelse i vores daglige arbejde, når vi f.eks. skal undersøge patienter med forandringer i huden. Her vil et godt billede i patientjournalen typisk være mere præcist end de beskrivelser, vi kan formulere med ord, siger ledende overlæge for Gynækologisk-Obstetrisk Afdeling Eva Kleberg Andersen, hvis afdeling har gennemført en indledende test.

Effektivt i akutte situationer

At brillen kan styres med stemmen betyder, at lægen kan fortsætte undersøgelsen og for eksempel ikke behøver at tage handsker af og på for at tage billedet.

- I fremtiden kunne man måske bruge dem i akutte situationer, hvor man har brug for at få en kollega med på råd her og nu. Her ville man kunne ringe vedkommende op og sende billederne via en sikker forbindelse med det samme og dermed få den optimale sparring, siger Eva Kleberg Andersen.

Testen af Google Glass-brillerne sker i samarbejde med Systematic, der har udviklet Region Midtjyllands elektroniske patientjournal, og hospitalets innovationsenhed.

Hund i sne

Udbredt sne over store dele af landet i nat

Sundparken Horsens ghetto

play 124 boliger rives ned: - Det er spild af penge

20201013-144325-4-1920x1280we

Motorvej har lange udsigter: Nu er fire borgmestre gået sammen om ny idé

20200424-133559-L-1920x1280we

Doping og narkotika: Østjyllands politi finder stor gevinst på rockerborg

Lige nu
test corona covid-19

liveblog COVID-19 LIVE: 666 er på hospitalet

politibil

Endnu en bøde venter ejeren: Wellnesscenter er fire gange taget i at holde åbent