Randers-læger tester Google Glass-briller

Sygehus afprøver om stemmestyrede digitale briller kan blive et brugbart arbejdsredskab ved undersøgelser af patienter

Foto: Region Midtjylland

Når læger på Regionshospitalet Randers kigger på patienterne, så sker det i øjeblikket gennem Google Glass-briller. Regionshospitalet tester nemlig, om en digital brille i fremtiden kan blive et brugbart redskab, hvor lægerne ved hjælp af stemmestyring kan tage billeder og overføre dem sikkert og direkte til den elektroniske patientjournal.

- Nu er vi lige gået i gang med at teste, men hvis brillerne kan levere tilstrækkeligt gode billeder, kan det blive en lettelse i vores daglige arbejde, når vi f.eks. skal undersøge patienter med forandringer i huden. Her vil et godt billede i patientjournalen typisk være mere præcist end de beskrivelser, vi kan formulere med ord, siger ledende overlæge for Gynækologisk-Obstetrisk Afdeling Eva Kleberg Andersen, hvis afdeling har gennemført en indledende test.

Effektivt i akutte situationer

At brillen kan styres med stemmen betyder, at lægen kan fortsætte undersøgelsen og for eksempel ikke behøver at tage handsker af og på for at tage billedet.

- I fremtiden kunne man måske bruge dem i akutte situationer, hvor man har brug for at få en kollega med på råd her og nu. Her ville man kunne ringe vedkommende op og sende billederne via en sikker forbindelse med det samme og dermed få den optimale sparring, siger Eva Kleberg Andersen.

Testen af Google Glass-brillerne sker i samarbejde med Systematic, der har udviklet Region Midtjyllands elektroniske patientjournal, og hospitalets innovationsenhed.