Randers-klub nomineret til årets bedste

MTB Randers kan blive en af vinderne til Danish Bike Awards

Foto: MTB Randers

For to uger siden kunne mountainbikeklubben MTB Randers fejre sit to-års jubilæum.

Nu har klubben så fået endnu mere at glæde sig over.

MTB Randers har nemlig fået den fornemme ære af at være nomineret til prisen som 'Årets Cykelklub 2015' ved prisuddelingen Danish Bike Award.

Klubben er oppe mod de tre sjællandske klubber Amager Cykel Ring, CK Fix Rødovre og Kalundborg BMX Klub.

Nomineringen vækker både glæde og stolthed hos MTB Randers' formand Lasse Sommer.

- Det er så sindssygt! Vi er jo kun to år gamle. Hvis vi havde været en gammel, velrenomeret, der havde gjort noget, ville det være noget andet, siger han til tv2oj.dk.

Fra sjov til seriøs

Lasse Sommer har været med 'helt fra starten' i 2013 og stiftede klubben sammen med nogle cykelkammerater. De havde i forvejen deres egen 'hyggeklub', som han kalder det, hvor der mest var fokus på at have dyre og fede cykler.

Sammen startede de MTB Randers, som i dag er vokset til at have 271 medlemmer.

- Vi havde egentlig håbet på at have 100-150 medlemmer ved udgangen af 2015, men det er gået så stærkt, siger Lasse Sommer.

På spørgsmålet om, hvorfor netop MTB Randers er nonimeret, svarer den stolte formand, at det blandt andet skyldes klubbens seriøsitet og sammenhold.

Stor opbakning

Alt er gennemarbejdet - lige fra træning til turneringer - og opbakningen er stor.

- Til en tirsdagstræning er der op mod 100 deltagere. Det er vist mere end så mange andre klubber i Østjylland, kan prale af, siger Lasse Sommer.

Særligt ungdomsafdelingen i klubben har haft vokseværk, og med 22 trænere til både juniorer og seniorer er der nok til at lære fra sig.

Om arbejdet i klubben er nok til en pris, bliver afgjort den 23. november i Cirkusbygningen i København, hvor Danish Bike Award finder sted.

- Nu når vi skal derover, kan vi ligeså godt tage prisen med hjem. Der kan jo gå lang tid, inden vi bliver nomineret igen, siger Lasse Sommer.

Cykelrytteren Mads Würtz Schmidt fra Team Cult Energy Stölting Group - som også er fra Randers - er nomineret i kategorien 'Årets Enkeltstartsrytter 2015'.

Her kan du se begrundelsen for, hvorfor MTB Randers er nomineret:

- En af de nyere cykelklubber på landkortet er MTB Randers, men den jyske klub har på meget kort tid formået at stable en af landets største MTB-klubber på benene og tæller i dag 271 medlemmer i alderen 8-63 år. I samarbejde med Randers Kommune har man fået skabt opmærkede MTB-spor og en teknikbane, og klubben har med sin næsten professionelle organisering og frivillige, dedikerede trænere også allerede to gange arrangeret succesfulde MTB-løb i DCU-regi og gennemgået en meget imponerende udvikling, siden klubben startede i 2013.

Ny kravlegård til MTB-ryttere