Randers Fjord er nu naturpark

Friluftrådet har godkendt 292,5 km2 fjord, hav og landområder omkring Randers Fjord som ny naturpark

Foto: Frank Hillerup Nielsen

Foto: naturparkrandersfjord.dk

1 af 2

Den er blevet kaldt Den Hemmelige Fjord, fordi adgangsforholdene har haft ry for at være få og dårlige. Men det skal der laves om på, er borgmestrene i Randers og Norddjurs Kommuner enige om. Der er nemlig jubel i de kommuner efter at års arbejde med at få godkendt Randers Fjord som naturpark nu er lykkedes.

Det er Friluftrådet som har certificeret de næsten 300 kvadratkilometer i og omkring fjorden som naturpark. Det indebærer ny muligheder for at brande og udvikle området, så flere får adgang til naturen. 

Bedre adgangsforhold til fjorden

Der skal etableres faciliteter som f.eks. shelters, bålpladser, borde/bænke, landgangsbroer, adgang til vand og toilet m.m., som giver brugere af Naturpark Randers Fjord gode muligheder for ophold i det fri. 

- Det er en fantastisk anerkendelse, vi i dag har modtaget fra Friluftsrådet - en anerkendelse af den unikke natur, der findes i vores kommuner, og ikke mindst en anerkendelse af, at vi tager den alvorligt og forvalter den hensigtsmæssigt, lyder reaktionen fra borgmester Torben Hansen (Soc.dem) i Randers Kommune. 

Læs også Naturpark på vej

Det grønne stempel vækker også glæde hos borgmester Jan Petersen (Soc.dem)  i Norddjurs Kommune:

- Med status som Dansk Naturpark har fjorden fået et af de fineste kvalitetsstempler, når det gælder gode natur- og friluftsoplevelser, og det er jeg rigtig stolt af. Det stærke samarbejde mellem kommuner og foreninger i Norddjurs og Randers Kommuner har gjort det muligt, og vi har nu en fælles, overordnet vision for videreudvikling af Naturpark Randers Fjord. Nu kommer det spændende arbejde med at give borgere og turister de bedste rekreative muligheder for at opleve vores smukke naturpark.

Naturparken indvies officielt til maj

Naturpark Randers Fjord fejrer officielt indvielsen ifm. Fjordens- og Kystens Dag d. 27. maj 2018. Her vil borgmestrene i de to kommuner officielt indvie naturparken, og der vil være repræsentanter fra Friluftsrådet til stede. Der vil på dagen være en række aktiviteter på udvalgte lokaliteter i naturparken.