Randers: De er alle tre sure på borgmesteren

Tonen er rå i byrådssalen i Randers. Det er den også på direkte tv

Det er ikke kun udenfor, at temperaturen nærmer sig frysepunktet. Indenfor i byrådssalen i Randers er det til tider også isnende koldt.

I en direkte tv-debat på TV 2 | ØSTJYLLAND onsdag aften føg det frem og tilbage med beskyldninger på tværs af partierne.

Især Velfærdslistens Kasper Fuhr Christensen, Beboerlistens Bjarne Overmark og de konservatives Daniel Madié er stærkt utilfredse med, at Venstre og Dansk Folkeparti har frataget dem deres udvalgsposter.

Kraftig kritik af borgmester

Kritikken mod særligt borgmester Claus Omann Jensen var derfor kraftig under tv-debatten fra Værket i Randers:

- Borgmesteren har brudt aftaler. Han har gennemført en politisk udrensning. Han har lukket dørene i nogle ret vigtige beslutningsprocesser - blandt andet om skolelukninger. Han har skabt en mørklægningskultur i den her kommune, som borgerne slet ikke skal finde sig i, siger Kasper Fuhr Christensen fra Velfærdslisten.

Beboerlistens Bjarne Overmark går endnu videre. Ifølge ham kan man ikke længere stole på borgmesteren:

- På valgnatten indgik vi en konstitueringsaftale, som alle der indgik aftalen skrev under på - herunder Claus Omann. Nu kender vi som en mand, man ikke kan indgå aftaler med. Fra Beboerlistens side må jeg bare sige, at vi bærer ikke nag. Men det der, det glemmer vi aldrig. Og det kommer ikke til at gentage sig, siger han.

Omann: Det er upopulært at lukke skoler

Borgmester Claus Omann Jensen fortryder ikke, at han sammen med Dansk Folkeparti fratog flere politikere deres udvalgsposter.

- Når man har en udvalgsformand, som har svært ved at se sig selv i det, som flertallet gør, så kan det nogle gange være lidt problematisk. Når man har nogle udvalgsformænd, som konsekvent - ikke dem alle, men nogle få - forsøger at jage deres direktører, så er det et problem, siger Randers-borgmesteren.

Soc.dem.: Vi graver os ned i sort hul

Flere socialdemokratiske byrådsmedlemmer undlod at stemme, da de politiske udvalg i Randers blev ændret - andre stemte imod.

Partiets spidskandidat, Torben Hansen, opfordrer dog til forsoning. Ifølge ham er det vigtigt, at debatklimaet blandt byrådspolitikerne i Randers bliver bedre:

- Debatten de sidste fem-syv minutter illustrerer tindrende klart, hvad problemet er i Randers Byråd: Det er mangel på gensidig respekt og respekt for andres argumenter. Der er endda nogen herinde, der inden for de seneste 14 dage har truet med at politianmelde hinanden, siger Torben Hansen.

- Vi graver os stille og roligt ned i et sort hul, og det kommer der altså ikke noget godt ud af. Man kan godt tale ordentligt og pænt til hinanden. Vi skal alle kigge indad. Men nogle skal kigge mere indad end andre.

DØM SELV: Er tonen i Randers for hård? I videoen øverst i artiklen kan du se en del af debatten fra Værket i Randers.

Michael Aastrup Jensen

Aastrup beklager: Jeg skulle ikke være taget til Dubai

Mistænkeligt dødsfald på Vilhelm Bergsøes Vej i Aarhus Vest.

Politiet undersøger mistænkeligt dødsfald i Aarhus Vest

Vaccine dosis.

Vaccinationer udsat: Frontpersonale på COVID-19 afsnit får ikke andet stik som planlagt

karen_klarbaek.jpg

Krisen har ikke ramt Karen: Hun sælger masser af garn

Rikke Christensen

playMor frygter for søns trivsel efter skolebesparelser

Bare Vin

play SoMe-shopping hjælper trængte virksomheder: Vin-banko og fremvisning af tøj hitter