Politiker raser over ventetid

Svar på prøver om kræft er for længe undervejs

Den er gal på Patologisk ­Institut på Regionshospitalet Randers, som ikke kan følge med i de vævsprøver, der typisk kommer fra de praktiserende læger, og det har  givet ventetider for ­patienterne på det, der kaldes rutineprøver.

Det betyder blandt andet, at nogle patienter må vente helt op til fem uger på besked om, at der er kræft i et modermærke. Det får regionsrådsmedlem Jørgen Winther (V) til at tage affære. Han har bedt om en redegørelse fra hospitalet i den sag, han kalder den mest alvorlige han har set i sin tid som regionsmedlem.

- Det er totalt ­uacceptabelt. Jeg vil gå så langt som til at kalde det en skandale. Man ved jo, hvordan sådanne ­patienter har det. De tænker på det hele tiden, har svært ved at sove og har en meget anspændt ventetid, siger ­Jørgen Winther til Randers Amtsavis

Han tilføjer, at han har vendt sagen med regionrådets ­formand, Bent Hansen (S), og at han i redegørelsen har forlangt at få besked på, hvor mange patienter, der venter, hvor lang tid, de har ­ventet og derudover en ­analyse over om patienter har ­mistet ­muligheden for at få en ­rettidig behandling.

- Mit forslag gå på, at man nu, med det samme, må ­gøre brug af andre patologer i ­området, for det her skal ­løses nu. Jeg er både ­forarget på ­patienternes vegne og ­irriteret som politiker over, at vi ikke har fået noget at vide om det. Sygehuset skulle have givet os besked om det, siger Jørgen Winther til avisen.