Politiet advarer: Pas på tricktyve

Bølge af tyverier rammer Aarhus og Randers

Foto: Colourbox

Østjyllands Politi går endnu en gang frem med et budskab, hvor de advarer borgerne mod tricktyve. Det sker, efter en bølge af tricktyverier har ramt især Randers og Aarhus de seneste måneder.

Alene i det seneste døgn er to personer blevet udsat for tricktyveri.

- Vi har gennem de seneste måneder konstateret, at vi har haft mange forhold med tricktyverier, som ligner hinanden, siger politikommissær Vagn Martinussen fra Østjyllands Politi.

Det er især smykker og kreditkort, der er målet for tricktyvene.

Derfor har politiet udsendt en skriftlig advarsel, hvor de opfordrer folk til at være påpasselige.

- Fremgangsmåden er typisk, at der spørges om vej til et givent sted, og medens borgeren hjælpsomt forsøger at vise vej, så bliver pågældende udsat for tyveri enten af den person, som spørger om vej, eller af en medgerningsmand, skriver Østjyllands Politi og fortsætter:

- Der har også været tilfælde med "taknemmelige" personer, som forsøger at give en borger en halskæde på, og som så benytter lejligheden til at fjerne en langt mere værdifuld halskæde eller andet smykke fra borgeren. Det typiske signalement af gerningsmændene er mørklødede personer, såvel mænd som kvinder. Ofrene er ofte venlige og hjælpsomme, typisk ældre personer.

Derfor lyder opfordringen fra politiet:

- Vi kan kun opfordre borgerne til fortsat at være hjælpsomme, men samtidigt meget opmærksomme.