PC: De er lette at integrere

RFC sportschef om svensker koloni

Sportschef Peter Christiansen (nederst) og de fire svenskere i Randers FC's trup: Viktor Lundberg, Kalle Johnsson, Mikael Ishak og Joel Allansson. Foto: Fotograf-randers.com / TV2OJ / Fotogruppen Objektiv

Viktor Lundberg, Karl-Johan Johnsson, Mikael Ishak og nu også Joel Allansson.

Randers FC er ved at få en lille svensker koloni i truppen, og det skyldes blandt andet, at naboerne fra Sverige er lette at integrere på holdet, fortæller Peter Christiansen, der er sportschef i Randers FC.

Tidligere på ugen præsenterede han 23-årige Joel Allansson, der er hentet i IFK Göteborg.

- Det kunne ligeså godt have været en islænding, en færing eller en amerikaner for den sags skyld. Joel Allansson har en god alder, han er en dygtig spiller, og han har fået en god opdragelse. Jeg håber, at han er let at integrere, ligesom de andre har været. Helt tilfældigt er det måske ikke, men det er ikke et kriterie i sig selv for at komme til Randers FC, at man er fra Sverige, siger Peter Christiansen til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Se: Endnu en svensker

Han mener, at svenskerne har en god tilgang til fodbolden.

- De lytter, de vil gerne lære, de er ydmyg, og de har fået en god opdragelse i fodboldmiljøet i Sverige. Vi føler, at vi kan accelerere det yderligere her i Randers, siger Peter Christiansen.

Randers FC ligger på andenpladsen i Superligaen efter et flot efterår, hvor holdet har præsteret stabilt.

- Vi har lagt på, spillerne har været meget professionelle, de har været ydmyge omkring det hele og kunnet håndtere vores succes, og så har vi været stabile, begrunder Peter Christiansen succesen.

Han har nu ført an i Randers FC ageren på transfermarkedet gennem de seneste vinduer, og han har roser til flere af de nye spillere.

- Man laver altid fejl på transfermarkedet. Vi har haft en heldig hånd, og vi har også været dygtige de seneste par vinduer, og så har dem, vi har hentet ind, gjort en forskel. Det gælder ikke mindst vores nye målmand (Karl-Johan Johnsson, red.), og Mikael Ishak er også godt på vej, siger Peter Christiansen, der også roser Kasper Fisker, der nu har været i Randers FC i et år.

Randers FC spillede fredag på hjemmebane 0-0 mod Sønderjyske. Kronjyderne overvintrer derfor med 31 point efter 17 runder i Superligaen.