Optagelserne til Hvidstensgruppen 2 er i gang: Vær opmærksom på omkørsler og vejafspærringer

Mandag 26. april går de første optagelser til Hvidstensgruppen 2 i gang ved Hvidsten Kro. Vær opmærksom på vejafspærringer og omkørsler.

Skal du igennem Hvidsten og Spentrup ved Randers, så skal du være opmærksom på vejspærringer og omkørsler. 

I dag klokken 9.00 begyndte optagelserne nemlig til 'Hvidstengruppen 2 - De efterladte'. Fortsættelsen på biografsuccesen om den berømte modstandsbevægelse fra Hvidsten ved Randers. 

Og det kræver, at nogle veje i området bliver afspærret - både for at give plads til optagelserne ved Hvidsten Kro, men samtidig for at undgå, at der midt i filmen, som foregår i 1944-1945 kommer nutidige lyde eller biler ind i kameravinkler og mikrofoner.

Ruten med omkørsel i Hvidsten
Ruten med omkørsel i Hvidsten Foto: Randers Kommune

Det oplyser Randers Kommune, som filmen er støttet af, og som samtidig er stolte over, at danne rammen om efterfølgeren til den populære film fra 2012, som solgte 765.000 biografbilletter. 

- Det er vi super glade og stolte over. Det er jo en tragisk historie med store menneskelige konsekvenser. Og det er en historie, der er vigtig at få fortalt. Derfor er vi glade for, at det sker, og vi tror på, det bliver årets største danske film, siger Torben Hansen, borgmester i Randers Kommune, til TV2 ØSTJYLLAND.

I disse perioder vil der være afspærringer i Hvidsten og Spentrup

Anden pinsedag bliver den store optagelsesdag

Hvidstengruppen 2 følger de efterladte og bliver ifølge holdet bag en "episk storfilm, et voldsomt og gribende drama, der på helt tæt hold skildrer, hvad der videre skete med de kvinder i Fiil-familien, som ikke blev henrettet for at deltage den danske i modstandsbevægelsen under 2. verdenskrig". 

Hovedpersonerne er Tulle Fiil og hendes søster Gerda Fiil samt deres mor Gudrun Fiil, spillet af henholdsvis Marie Bach Hansen, Laura Winther Møller og Bodil Jørgensen.

Tulle og Gerda Fiil blev dømt for deres modstandskamp og placeret i tysk fængsel efter henrettelsen af deres far Marius Fiil og Tulle Fiils mand.

Det betød, at Tulle måtte efterlade sit barn Gulle på to år hos deres mor Gudrun hjemme i Hvidsten, der fra kroen kæmpede for at få sine døtre hjem i live.

Filmen beskrives som en rystende og gribende fortælling om en families dødstab og totale splittelse, og om den tro og det håb, der på mirakuløs vis giver styrke til overlevelse, så de efterladte i familien kan samles igen.

Regner Grasten Film producerer filmen, mens det ligesom ved første film er Anne-Grethe Bjarup Riis, der instruerer, og Torvald Lervad, der står bag manuskriptet.

Den 24. maj, som er 2. Pinsedag, bliver den største dag på filmen med 400 statister, der venter på urnernes hjemkomst til Randers.

- Vi glæder os meget til optagelserne. Ikke mindst fordi vi faktisk filmer mere her, hvor det skete, end vi gjorde første gang. Vi er i Hvidsten, vi er i Spentrup og vi er i Randers. Det giver identitet og et løft både for området og for os som filmproducenter. Det er simpelthen en større oplevelse, siger Regner Grasten i en pressemeddelelse. 

Planen er, at filmen skal have biografpremiere 1. juledag 2021. 

VIDEO: TV2 ØSTJYLLAND fulgte optagelser til den første film og bragte i 2012 et længere indslag fra Hvidsten.
Skærmbillede 2021-05-09 kl. 13.45.53

play Landsby plaget af hensynsløse bilister: - I går var det helt vanvittigt

Mallorca

liveblog COVID-19 LIVE: Snart kan du komme på charterferie igen

Lars Østergaard

play Østergaard efterlyser viden: Ingen ved, om sognenedlukninger virker

Rygeforbud VTR 1930 Still (1)

play Tobaksfri skoletid: Elever frygter kontrol og overvågning

20_percent

play VIDEO: Båd overtændt i Grenaa - ejer viste stor kølighed

20200925-111828-L-1920x1280we

Kraftige regn- og tordenbyger rammer dele af Danmark søndag aften

Dagens mest læste