Ny lov: Ingen Bilka til Randers

En ændring af planloven udelukker definitivt kædens indtog i Randers-bydelen Paderup

Gennem snart mange år har mulighederne for en Bilka i Randers været grundigt undersøgt. Nu tyder meget på, at den nye planlov sender planerne i graven.

- Det ser desværre sådan ud. Fra Venstres side ønskede vi at finde en alternativ løsning, som Randers stadig kunne få en Bilka, men det var Dansk Folkeparti og Socialdemokraterne imod, forklarer det østjyske folketingsmedlem Michael Aastrup Jensen (V) til tv2oj.dk.

Læs også: Lange udsigter for dagligvare-kæden Bilka i Randers

For stor butik
Helt konkret betyder den nye lov, at butikker af Bilkas type ikke må fylde mere end 3900 kvm i områder uden for bymidten, og i Randers var tanken, at butikken skulle være på over det dobbelte og ligge i Paderup i den sydlige del af byen.

- I Randers skulle der have været dagligvarer på 3500 kvm. og så 5500 kvm. med udvalgsvarer. Vi  åbnede op for, at forretningerne godt kunne deles op, så reglerne overholdes, men det var der altså ikke flertal for, siger Michael Aastrup Jensen.

I det kronjyske og andre byer, hvor det kun er uden for bymidten, der er plads til en Bilka, bliver det altså heller ikke muligt fremover.

01:48

I et tidligere indslag fortalte vi om debatten, der husede om Bilkas mulige indtog i Randers.

Luk video