Ny kommune-boss: Jesper skal styre kassen i Randers

- Det er klart, at man altid kigger på, hvilket byråd og hvilken borgmester der er. For mig at se, er det et vilkår, at der er politisk uenighed i en kommune

Foto: Ernst van Norde - Scanpix / TV 2 | ØSTJYLLAND

Randers Kommune har fået ny kommunaldirektør.

Valget faldt på den 51-årige Jesper Kaas Schmidt, der har boet i Randers siden 1995.

Han kommer fra en stilling som kommunaldirektør i Norddjurs Kommune og efterfølger Hans Nikolaisen, der sagde jobbet op i september 2016.

Læs også TV-reklame skal skaffe ny kommunaldirektør til Randers

- Det er ikke et fravalg af Norddjurs. Det er et tilvalg af Randers. Jeg synes, at jeg har noget at byde ind med. Både i forhold til erhvervslivet og i forhold til medarbejderne, siger Jesper Kaas Schmidt til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Randers Kommune har i flere år kæmpet med sit image med en giftig tone byrådsmedlemmerne imellem.

TV2 | ØSTJYLLAND kunne tilbage i november fortælle om det dårlige politiske klima i kommunen, der ifølge centrale politikere var skyld i, at flere topembedsmænd forlod deres stillinger.

02:42

VIDEO: TV 2 | ØSTJYLLAND har tidligere fortalt om det dårlige arbejdsklima i det politiske miljø i Randers. Se mere i dette tv-indslag.

Luk video

- Det er klart, at man altid kigger på, hvilket byråd og hvilken borgmester der er. For mig at se, er det et vilkår, at der er politisk uenighed i en kommune. Som forvaltning skal man forholde sig til den uenighed, ikke forsøge at lave den om. Alle kommuner har deres udfordringer, men jeg tror på, at jeg kan klare det, siger Jesper Kaas Schmidt.

Foruden Norddjurs Kommune har Jesper Kaas Schmidt tidligere været kommunaldirektør i den daværende Hinnerup Kommune.

Han begynder i Randers Kommune 1. april, hvor han overtager posten som kommunaldirektør efter Erik Mouritsen, direktør for sundhed, kultur og omsorg, der for tredje gang har fungeret som konstitueret kommunaldirektør.

00:45

I lydfilen her kan du høre nogle af de voldsomme ord, som sendes gennem luften under et tilfældigt byrådsmøde i Randers. 

Luk video