Natteravne skaber ro: Nu er Randers et sikkert sted at gå i byen

I Randers’ gå-i-byen gade oplever værtshusejer de gule nattenavne som værende et dæmpende element i nattelivet

01:12

Værtshusejeren Leif Bressum er lykkelig for de gulklædte natteravne, der skaber ro og tryghed i Storegade i Randers, hvor alle diskoteker og barer er samlet. For år tilbage var gaden præget af slagsmål og uroligheder, men sådan er det ikke længere. En del af æren skal ifølge ham tilskrives Natteravnene.

- Natteravnene er et dæmpende element i nattelivet, og de unge kender dem. De er et fristed, hvis man føler sig lidt utryg, siger Leif Bressum til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Læs også Komiker vil gøre comedy til en fast del af bylivet i Randers

Han mener, at Natteravnene er med til at undgå, mindre konflikter udvikler sig til noget slemt.

- Og det på en måde hvor de ikke går ind og blander sig. Det er en god ting at have voksne, der ikke er vagter eller politi, forklarer værtshusejeren.

Sådan bliver du natteravn

- Navneravnene har altid brug for flere frivillige voksne, som er parate til at gøre en indsats - måske kun et par få gange i kvartalet
- Vil du vide mere om Natteravnene, selv blive natteravn eller har du lyst til at starte en forening af Natteravnene i dit område, kan du kontakte organisationen på tlf. 70121299 eller skrive en mail til natteravn@socialtansvar.dk.
- Hvis du har lyst til at blive Natteravn, vil du blive hilst meget velkommen i en hvilken som helst af lokalforeningerne. I Østjylland er der

Faktisk er Leif Bressum så glad for deres tilstedeværelse i Storegade, at han købte et maleri til 12.000 kr. for at donere penge til organisationens arbejde.

- Jeg sætter pris på Natteravnene – jeg sætter pris på, at de skaber en rolig og fredelig gade, som vi har nu. Nu er Randers et sikkert sted at gå i byen. 

Du kan se et interview med Leif Bressum i videoen øverst på siden.