Motorvej ved Randers er åben igen efter stenkast mod bil

En bil blev i formiddag ramt af et stenkast fra en motorvejsbro ved Randers Nord

Det er fra broen på Svejstrupvej i det nordlige Randers, at stenen er blevet kastet.

I forbindelse med stenkastet valgte Østjyllands Politi at spærre tilkørslen ved Randers C af.

Stenen er kastet fra broen, der går over E45 her. Foto: Google Maps

1 af 3

Motorvej E45 ved Randers har gennem flere timer været spærret, efter at en bil kl. 11.27 blev ramt af en sten kastet fra motorvejsbroen på Svejstrupvej syd for afkørslen Randers N.

Bilen, der efter sigende var en varevogn, fik en stor bule i taget lige over forruden, hvor stenen har ramt. Men ifølge Østjyllands Politi er ingen bilister kommet noget til.

00:55

Hundepatruljer har søgt efter spor på motorvejen efter hændelsen. Se video fra politiets arbejde på vejen her.

Luk video

Svejstrupvej på broen er fortsat helt spærret, og politiet er talstærkt til stede. Man leder med hundepatruljer både på broen og langs motorvejen.

Med hunde forsøger politiet dog at få færten af de mulige gerningsmænd, fortæller politikommissær fra Østjyllands Politi, Carsten Dahl.

Vi har fundet noget fært ved et gelænder, hvor de mulige gerningsmænd har stået. Der har vi selvfølgelig sikret noget dna fra.

Carsten Dahl, Østjyllands Politi

- Vi har fundet noget fært ved et gelænder, hvor de mulige gerningsmænd har stået. Der har vi selvfølgelig sikret noget dna fra. Vi vil gerne høre fra vidner, hvis der er nogen, der har set noget ude ved Svejstrupvej. Det kan være, at de har set nogle, som skulle være løbet derude, siger politikommissæren.

Hele området nær broen bliver finkæmmet af politiet.

Læs også Mand hårdt kvæstet efter bevidst påkørsel

- Man har også spærret grusvejen Fredenshøjvej ved broen, lyder det fra vores reporter på stedet.  

Lang kø på motorvejen

Der var i en lang periode kø på motorvejen under afspærringen. Periodevis åbnede politiet dog motorvejen op for at afvikle trafikken.

- Vi har haft spærret motorvejen i nordgående retning for at undersøge sagen nærmere og sikre eventuelle spor fra stedet. Nu er der åbnet op på E45 igen i begge retninger, siger kommunikationsrådgiver hos Østjyllands Politi, Jakob Christiansen, til TV2 ØSTJYLLAND.

00:40

Du kan se en video her af køen, da den var værst. Den er filmet af en passager. 

Luk video

'En alvorlig sag'

Østjyllands Politi ser med stor alvor på episoden, der kunne være endt helt galt.

- Vi ser med stor alvorlighed på det her, og det kan potentielt være livsfarligt, så det tager vi meget alvorligt, siger politikommissær Carsten Dahl.

Han håber nu på hjælp fra offentligheden til at finde frem til gerningsmændene:

- Vi arbejder videre med sagen nu. Der er både nogen tekniske spor, DNA, der kan også være noget overvågning fra nærliggende steder, som vi kigger på, og så vil vi selvfølgelig også rigtig gerne bede befolkningen om hjælp: Er der nogen, der har set nogle eventuelle gerningsmænd løbe fra stedet?, spørger Carsten Dahl.

Har du set noget, eller har du oplysningner i sagen, kan Østjyllands Politi kontaktes på telefonnummer 114. 

01:44

VIDEO: Her kan du se et interviewet med Carsten Dahl.

Luk video