Melgaard tror på Danmark

Randers HK-spilleren vil vinde over Angola

Når Danmarks håndboldkvinder tabte så uventet mod dagens kvartfinalemodstander Angola ved VM i Kina for to år siden, var årsagen, at danskerne simpelthen undervurderede afrikanerne dengang.

Det mener i hvert fald Mette Melgaard, der selv var med til at tabe 22-26.

- Vores taktik var sådan lidt la-la, og vi havde det ene ben i semifinalen. Vi sparede også et par spillere, og det sendte et signal om, at den kamp måske ikke var så vigtig.

- Og hvis man går ind til en kamp med en lad indstilling, så kommer usikkerheden snigende, når ikke lige det går, som man regnede med, siger Melgaard.

Netop derfor garanterer hun, at Danmark ikke laver samme fejl i denne VM-turnering.

- Jeg er sikker på, at vi ikke undervurderer Angola igen. Og når det blev en tung omgang mod Japan forleden, var det heller ikke, fordi vi undervurderede dem. Vi havde det bare svært, siger Melgaard.

Hendes indtryk af angolanerne dengang i Kina var, at det godt nok var et uortodokst hold, men også en flok spillere, der sagtens kunne spille håndbold.

- Som jeg husker det, var det nogle dygtige og eksplosive spillere, der skød godt i bagkæden og samtidig også lavede nogle gode finter. Jeg blev i hvert fald sat af et par gange, siger Randers-spilleren.

Danmark møder Angola i kvartfinalen i aften.