Livskvaliteten er i top: Louis giver liv og glade dage

Danmark er ifølge en amerikansk undersøgelse det land i verden, hvor indbyggerne har den bedste livskvalitet. TV2 Østjylland har testet den tese på en tilfældig by i Østjylland, og i Råsted har folk det godt

02:44

Danmark er det land i verden, hvor indbyggerne har den bedste livskvalitet. Det fortæller den amerikanske tænketank Social Progress Imperative.

Undersøgelsen har målt på 50 forskellige faktorer, der afgør livskvalitet, blandt andet ytringsfrihed, politiske rettigheder, sundhed, trivsel og social lighed.

Men hvordan ser det egentlig ud i Østjylland?

Pilen sidder ved Råsted nær Randers.

TV2 Østjylland har testet tesen i en tilfældig by ved at lukke øjnene og kaste en pil mod et kort over Østjylland. 

Pilen ramte byen Råsted, der ligger 8 km nord for Randers og har 303 indbyggere.

Hunden og naturen 

En af byens indbyggere hedder Michelle Kvist Lauridsen. Hun er pædagogstuderende og har hunden Louis, der giver hendes liv masser af glæde. 

Michelle Kvist Lauridsen.

- Louis giver liv og glade dage, siger hun og tilføjer.

- Det er at komme ud i naturen og nyde den, når solen skinner, og gå en tur med hunden, er super meget livskvalitet for mig.

Arbejde og rejser

Kim Mortensen er en anden af byens borgere. Han er selvstændig, og hans arbejdsliv giver ham livskvalitet.

Kim Mortensen.

- Jeg har et indholdsrigt liv, hvor jeg arbejdsmæssigt har godt indhold. Jeg har også godt socialt indhold i form af de mennesker, som jeg kommer ud til i løbet af ugen, siger han.

Lene Eriksen er servicemedarbejder, og for hende er rejser og pauser i hverdagen med til at øge kvaliteten i hendes liv. 

Lene Eriksen.

- Jeg elsker at være ude og rejse. Der er ikke noget med, at man kigger på klokken. Man spiser, når man synesn man skal spise og går i seng, når man har lyst.

- Om aftenen derhjemme elsker jeg at komme ud på terrassen og få en kop kaffe og så måske en bette gibbernakker, sige hun.

I videoen øverst kan du høre, hvad, andre borgere i Råsted mener, er livskvalitet.