Lars Kragh idømt forvaring på ubestemt tid i sikret afdeling

Nu har krigsveteranen Lars Kragh fået sin straf for dobbeltdrab på sine forældre

Ægteparret Kirsten og Jørgen Kragh blev sidste år slået ihjel af deres søn, Lars Kragh. Foto: Privatfoto / Bo Amstrup - Scanpix

Krigsveteranen Lars Kragh, der er dømt for at have slået sine forældre ihjel tilbage i juli 2016, er onsdag blevet idømt en tidsubestemt anbringelse på Sikringsafdelingen.

Den 43-årige mand blev i Retten i Randers idømt forvaring uden tidsbegrænsning på Sikringsafdelingen i Slagelse, der er en særligt sikret institution for kriminelle, der vurderes at være sindssyge og farlige for deres omgivelser.

Læs også Lars Kraghs storebror: Jeg tilgiver ham

Efter flere dages jagt, hvor politiet flere gange bad om hjælp fra offentligheden, blev han den 12. juli sidste år anholdt ved Vonge vest for Horsens. Forældrene blev fundet døde i den bil, Lars Kragh blev anholdt i. Bilen var forældrenes koksgrå VW Golf. 

I retten argumenterede anklageren for, at sikringsafdelingen var det eneste sted, Lars Kragh kunne blive dømt til at skulle opholde sig. Han var ifølge anklageren for farlig til en almindelig psykiatrisk institution. Anklageren henviste til mentalundersøgelsen af Lars Kragh, der siger, at han er potentielt farlig - især måske for sin nærmeste familie. 

Læs også Lars Kraghs storebror: Jeg tilgiver ham

Lars Kraghs forsvarer mente, at vurderingen af hans farlighed skyldtes misforståelser, og at der var lavet en fortælling om Lars Kragh som farlig elitesoldat, der var trænet til at slå ihjel - til trods for at han i forbindelse med sin udsendelse for militæret ikke var soldat. 

TV2 ØSTJYLLANDs reporter i Retten i Randers oplyser, at Lars Kragh var rolig igennem hele det timelange retsmøde, og at han i en afsluttende bemærkning sagde, at han var ked af, hvad der var sket, at han fortrød det, og at det aldrig ville ske igen. 

03:57

VIDEO: Anklager i Lars Kragh-sag: Jeg er meget tilfreds

Luk video

Sikringsafdelingen betyder, at der skal en kendelse fra retten til for, at Lars Kragh kan blive udskrevet. Det er ikke nok, at lægerne skulle sige god for ham. 

Lars Kragh og hans forsvarer udbad sig betænkningstid i forhold til en eventuel anke. 

Sagen kort

Lørdag den 9. juli 2016:
Østjyllands Politi udsender en efterlysning af 42-årige Lars Kragh og hans forældre Jørgen og Kirsten Kragh på henholdsvis 74 og 69 år. I efterlysningen stod også, at politiet efterlyste parrets koksgrå VW Golf. Den var sidst set en 9. Juli i Limfjordstunellen i sydgående retning.
 
Mandag 11. juli 2016:
Den grå Golf bliver set af en borger i en plantage i Blåvand ved Esbjerg. Ved bilen stod en mand, der angiveligt var Lars Kragh. Borgeren kunne ikke se, om der var flere i bilen.
 
Tirsdag den 12. juli 2016:
Om eftermiddagen klokken 16.16 lykkedes det politiet at anholde Lars Kragh i Vonge i Sydøstjylland. Forældrene blev fundet døde i den bil, Lars Kragh blev anholdt i.
 
Onsdag den 13. juli 2016:
Lars Kragh bliver fremstillet i grundlovsforhør i Retten i Randers. Han nægter sig skyldig i drab ligesom han nægter usømmelig omgang med lig. Ifølge anklagemyndigheden har Lars Kragh dræbt sine forældre på et tidspunkt imellem den 7. og 9. juli. Det er sket med knytnæveslag og slag med en økse.

Fredag den 22. september 2017:
Lars Kragh blev her kendt skyldig i dobbeltdrab på sine forældre. Det afgjorde et enigt nævningeting ved Retten i Randers.

Onsdag den 27. september 2017:
Lars Kragh idømmes forvaring uden tidsbegrænsning på Sikringsafdelingen i Slagelse.