Ildsjæl har skaffet fire mio. liter rent vand

Jeppe Ramlau-Hansen fra Randers har samlet 30.000 kr. ind i en omfattende rent vand kampagne

Midt i forbrugsvanviddet i forbindelse med Black Friday sidste vinter besluttede Jeppe Ramlau-Hansen sig for at gøre en forskel for de mennesker, der ikke har adgang til rent vand. Han mener ganske enkelt, at hvis vi har råd til at bruge milliarder på ’gode tilbud’, så kan vi også finde midler til rent drikkevand.

- Jeg kører hver dag mellem mit hjem i Randers og job hos Lego i Billund, og der kan jeg gøre mig en masse tanker. Midt i forbrugsvanviddet tænkte jeg på, om vi bruger vores penge rigtigt, siger Jeppe Ramlau-Hansen til TV 2 | ØSTJYLLAND.

En gruppe skoleelever brugte Vandets Dag i går på at lære mere om, hvor det rene vand stammer fra. 

Det blev han enig med sig selv om, at vi nok ikke gør, og han kastede derfor sin kærlighed over at skaffe rent drikkevand til værdigt trængende.

- Det var forskellige dokumentarer om Coca-Cola, Nestle og andre producenter af emballeret materiale, der fik mig til at indse det paradokse i, at mange ikke har adgang til rent drikkevand, når vi bruger flere milliarder på vand på flaske her i Vesten, forklarer Jeppe Ramlau-Hansen.

Han indgik et samarbejde med Unicef, hvor målet i første omgang var at samle så mange penge ind, at der var til en mio. l rent vand. Det skulle gøres gennem et hav af aktiviteter og donationer, og hele kulminationen var i forbindelse med Vandets Dag den 22. marts. Nu kan der så gøres en form for status.

- Kampagnen har indsamlet 30.000 kr., der sikrer fire mio. l rent vand. Men faktisk er jeg ikke færdig endnu. Flere af aktiviteterne giver stadig indtægter, og jeg går efter at skaffe penge nok til fem mio. vand, lyder det fra ildsjælen.

Om han så stopper der, er endnu uklart.

- Min kone vil nok mene, at det her har grebet lidt om sig, men jeg har heldigvis kunnet klare en del ting fra bilen på vej til og fra Billund. Jeg kan da ikke 100 pct. sikkert afvise, at jeg bliver ved eller kaster mig over et andet projekt, siger Jeppe Ramlau-Hansen.    

20210114-143425-L-1920x1277we

Sygeplejersker varsler strejke

AGF-Sønderjyske

Sådan kommer det til at foregå, når tusindvis af fodboldfans i dag skal på stadion

Skærmbillede 2021-04-22 kl. 11.21.28

Politiet søger vidner efter slagsmål mellem flere mænd onsdag aften

Økologisk müsli

Müsli solgt i landsdækkende kæde tilbagekaldes: Spis det ikke

20200518-130319-L-1920x1348we

Politiet om genåbning af barer: Der var højt humør hele vejen

Breaking
corona

liveblog COVID-19 LIVE: 893 er det seneste døgn smittet med coronavirus

Dagens mest læste