Henter to jaguarer

Randers Regnskov har fået to jaguarer fra Kroatien

01:12

1 af 2

Randers Regnskov har fået to nye jaguarer, som dyrepasserne tager ned og henter senere på måneden. Håbet er, at de vil yngle og skabe grundlaget for bestanden i regnskoven.

I Randers Regnskov har de allerede en ung hunjaguar, som venter på at selskab. Men fordi den mage, som de havde udset til hende, mistede livet, har de været nødt til at lede efter en ny.

Den nye er endnu ikke født, men nu håber Randers Regnskov, at ved at hente to ældre jaguar med tiden kan finde magen til deres lille sorte jaguar.

De to nye jaguarer har regnskoven fået af Zagreb Zoo i Kroatien.

- Vi kører selv til Kroatien her senere i januar for at hente et par jaguarer hjem. Forhåbningen med dem er selvfølgelig, at de i deres nye og lækre anlæg vil komme i den rigtige stemning, så der kan komme noget afkom ud af det. Parret består af en plettet han, og så er det en hun, som er ligesom vores egen lille dame, helt sort, siger Asser Ølgaard, der er biolog i Randers Regnskov.

Han fortsætter:

- Vi håber, at de vil få noget sund og levedygtigt afkom, så vores egen unge dame kan få en mage og danne grunden for en fast bestand i Randers Regnskov.

Randers Regnskov er i gang med at bygge et jaguaranlæg, som skal danne hjemmet for de tre jaguarer. Det forventes at blive indviet den 27. marts 2015.

Du kan se mere og den jaguar Randers Regnskov allerede har og høre mere om de to nye i videoen øverst på siden.