Han er årets Randers-borger

Sognepræst og fortæller Flemming Kloster Poulsen er blevet udnævnt til kommunens borger

Foto: pressefoto

Siden 1977 har Randers Kommune tildelt titlen som Årets Randersborger til en person, som har gjort en særlig indsats for Randers.

I år gik hæderen til sognepræst og fortæller Flemming Kloster Poulsen, som blandt andet blev landskendt i tv-udsendelsen DR Kirken for at stille sig op på en ølkasse og holde prædikener i det offentlige rum.

Prisen gives til en person, som har bidraget til at skabe positiv omtale og igangsætte udvikling af Randers både udadtil og indadtil. Det kan være inden for både erhvervsliv, idræt, kultur, ungdom, ældre, musik, byudvikling eller andet.

Se: Nu skal Randers feste

- Flemming Kloster Poulsen er en kulturperson, som Randers kun kan være stolte over. Derfor er det fuldt fortjent, at han i dag bliver udnævnt til Årets Randersborger 2015, sagde borgmester Claus Omann Jensen, da han overrakte hæderen til Flemming Kloster Poulsen fredag eftermiddag i forbindelse med åbningen af Randers-ugen.

- Jeg er jo blot en bonderøv fra Vestjylland, som ved et tilfælde er blevet præst i Randers, hvor der er mange åbne og interesserede mennesker, som har gjort det muligt, siger Flemming Kloster Poulsen i en pressemeddelelse.

- For mig handler det først og fremmest om at forbinde det kirkelige og det folkelige. Folkekirken er ikke noget uden folket, og derfor skal det kristne budskab også forkyndes på en folkelig måde, fortsætter han.