Graceland-direktør: Retssager kan være dræbende

Graceland Randers skifter navn efter pres fra Elvis Presleys arvinger. Hør indehaverens forklaring

05:38

1 af 2

En strid om rettighederne til navnet "Graceland" får nu det randrusianske Elvis Presley-museum "Graceland Randers" til at skifte navn.

Hvis ikke indehaveren Henrik Knudsen ændrede navnet på den populære attraktion i det sydlige Randers, risikerede han at lægge sig ud med en stribe arvinger til den afdøde amerikanske rock 'n' roll-legende.

Derfor har Henrik Knudsen nu indgået et forlig med Elvis Presley Enterprises, som hans advokat det seneste stykke tid har forhandlet med.

- Principielt er retssager for det gode - for at finde ud af hvem der har ret, og hvem der tager fejl. Men de kan også være lidt enerverende og dræbende. Det tager i hvert fald energien ud af nogle ting, fordi man ikke fokuserer på de rigtige ting, fortæller Henrik Knudsen til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Graceland Randers giver op: Nu skiftes navnet

Graceland Randers er en næsten tro kopi af "The King's" hjem i Memphis i USA. Foruden museet indeholder bygningen i Randers også en butik og en restaurant efter amerikansk forbillede.

Graceland Randers skifter officielt navn på mandag den 21. december. Henrik Knudsen ønsker dog ikke at afsløre, hvad stedet i fremtiden skal hedde.

Inde i en positiv udvikling

Han understreger i stedet, at Graceland Randers er inde i en positiv udvikling. Derfor håber han, at han i fremtiden kan koncentrere sig endnu mere om at udbrede kendskabet til Elvis:

- Vi vender det her til noget positivt og tager udgangspunkt i et helt nyt navn, som vi præsenterer på mandag. Med det nye navn vil vi fortsætte den gode service, forklarer Henrik Knudsen.

Vilde planer: Vil opføre stor champagnevingård ved Randers

Med et ændret navn er Graceland Randers klar til at tage hul på 2016. Blandt andet er der allerede planlagt en udvidelse af restauranten i januar.

- Der er ingen grund til at sætte alt det her på spil på grund af en trættende og opslidende retssag, siger Henrik Knudsen.

Graceland Randers har indtil videre haft 130.000 gæster i løbet af i år.

Se et interview med Henrik Knudsen i videoen øverst i artiklen.