Gør grin med Randers

17-årig bag Facebook-side. 36.000 følger med

Foto: TV2OJ og Randers Memes (Facebook)

I Randers elsker folk at stjæle, drikke alkoholsodavand og gå i træningssko med stødabsorberende såler.

Det indtryk får man i hvert fald, hvis man følger siden 'Randers Memes', skriver metroxpress.

Her følger 36.000 mennesker med, når der bliver gjort tykt grin med den jyske by.

Bag siden står den 17-årige dreng Gustav Hassert, der ikke har nogen relation til Randers. Han fortæller, at han startede siden, da han gentagne gange oplevede, hvordan randrusianere gjorde sig uheldigt bemærket på sociale medier.

- Der er underligt nok rigtigt mange fra Randers, som udstiller sig selv på Facebook. At have den her side har kun åbnet mine øjne for, hvor slemme de faktisk er, siger Gustav Hassert til metroxpress.

Sjovt eller ej, så kan det have skadelige effekter for byen, mener ekspert.

- Alene det, at 36.000 mennesker har gidet at like siden, siger en del om, at der er en interesse for at gøre grin med Randers. Og det bliver man nødt til at tage alvorligt. Det kan være første bølge i en bevægelse, hvor Randers kommer til at fremstå som et dårligt sted at være, siger branding-ekspert Niels Folmann.

På kommunekontoret i Randers har man lagt mærke til 'Randers Memes'. Og selv om en enkelt joke fik kommunikationschef Karen Balling Radmer til at grine, så er begejstringen for siden til at overskue.

- Det billede, man får af Randers på siden, stemmer ikke overens med virkeligheden, og det er selvfølgelig ærgerligt. Men vi håber, at borgerne i byen kan være med til at opklare misforståelserne - måske med et glimt i øjet, siger hun til metroxpress.

Kilde metroxpress.