Glade for at gabe op

Projekt gør tandbørstning nemmere

Foto: Randers Kommune

Det er ikke alle børn, der synes, det er lige sjovt at få børstet tænder - derfor forsøger Randers Kommune at gøre tandbørstningen sjovere og dermed mindre farlig.

Gennem to år har kommunen kørt et projekt, som skal sætte fokus på tandbørstningen i børnehaverne. Her har tandlæger og klinikassistenter besøgt børnene for at vise dem, hvordan man skal børste tænder.

Projektet hedder "Nordbyen - vi børster bare bedre" og er særligt rettet mod børnene i det nordlige Randers. Børnene kommer nemlig sjældnere til tandlæge og har dobbelt så mange huller sammenlignet med andre børn i kommunen.

Det nye projekt har ifølge tandplejen gjort, at børnene er blevet gladere og mere trygge ved at få børstet tænder.

- Det vigtigste er, at vi har fået sat fokus på, at det er vigtigt at få børstet tænder hver dag. Det er også vigtigt, at børnene har fået en tillid til os, når de kommer på klinikken, og at kontakten til forældrene er blevet nemmere, siger klinikassistent Marianne Hasager i en pressemeddelelse.

Ifølge klinikassistent Marianne Hasager er det endnu for tidligt at sige, om projektet har ført til færre huller, fordi udvikling af huller i tænderne går langsomt.

Hun er dog ikke i tvivl om, at projektet er et stort skridt i retning mod målet:

- Vi oplever, at børnene er nemmere at få til tandlægen nu, fordi de kender os. Og så kan vi mærke, at vi har nemmere ved at få kontakt til og kommunikere med forældrene, fordi børnene fortæller om os derhjemme, siger klinikassistent Marianne Hasager.

Tandplejen er i øjeblikket ved at undersøge mulighederne for at fortsætte projektet for eksempel via frivillige.