Fritze fandt 30 perler i én østers

Fritze Bering Hansen gjorde et noget usædvanligt fund

01:46

1 af 2

Under en østerjagt i weekenden fandt Fritze Bering Hansen fra Venning nordøst for Randers intet mindre end 30 perler i en enkelt østers - og ifølge eksperter er det aldrig sket før herhjemme.

- Jeg har læst, at det måske er en danmarksrekord, og det er da helt uforvarende, at jeg er kommet til at få sådan en, siger Fritze Bering Hansen, der atter er tilbage i hjemmet.

De mange perler blev fundet på en Vadehavstur til Mandø, hvor hun samlede østers med en gruppe venner.

Hun fortæller, at der var en ret stor østers inde i den, men hurtigt viste det sig, at det ikke var det eneste, der gemte sig.

- Jeg tror, at der er en sten og spytter den ud, men fornemmer straks, at der er meget mere i min mund, siger Fritze Bering Hansen.

At det er et helt unikt fund, bekræfter biolog og naturvejleder ved Vadehavscentret i Ribe, Christine Røllike Ditlefsen.

- Det er ret vildt. Jeg har aldrig hørt om noget lignende. Vi har fundet to, tre og fire perler i en østers, så det er ikke nær så mange, men hvorfor skulle det ikke kunne lade sig gøre, siger hun.

Vil lave et smykke med perlerne

Og Fritze Bering Hansen er glad for, at der er venner, som så den store fangst.

- Der er heldigvis vidner til det, for det lyder jo lidt utroligt, siger hun.

Der er ikke noget, der tyder på, at perlerne har den store værdi rent økonomisk, men for Fritze Bering Hansen har perlerne allerede fået en stor affektionsværdi, og derfor skal de laves til et smykke.

- Der er ikke noget ved at have 30 små perler til at ligge i en plasticpose i en tilfældig skuffe. Det er der ingen, som har glæde af, men hvis jeg kunne få lavet et unikt smykke, så kan jeg stadig glædes over denne her fantastiske weekend, siger Fritze Bering Hansen.

Du kan se mere om den heldige fangst i tv-indslaget øverst på siden