Frikadellekrig raser i Randers: DF vil have tvunget svinekød

Et krav om svinekød i daginstitutioner kan blive vedtaget mandag

I morgen skal byrådet i Randers beslutte, om der skal være krav om svinekød i kommunens daginstitutioner. DF med Frank Nørgaard i spidsen er stærk fortaler, imens Bjarne Overmark fra Beboerlisten er modstander.

- Jeg bryder mig ikke om forslaget, og synes det er langt ude. Jeg har fuld tiltro til, at forældrebestyrelserne sagtens selv kan styre det, lyder det fra Bjarne Overmark.

Han fortæller samtidig, at han så har tænkt over, om der også skal være krav om andre madvarer i fremtiden.

Svinekødskrav: Ingen støtte fra borgerne

- Skal vi så til at servere råger og hest i institutionerne, spørger byrådsmedlemmet, der håber på at kunne tale sine byrådskolleger til fornuft.

Og selvom TV 2 | ØSTJYLLAND faktisk ikke kunne finde fortalere for tvunget svinekød, da vi gik på gaden søndag, så mener Frank Nørgaard, at det er fornuftigt.

Mærker opbakning på Facebook

- I flere kommuner er der problemer med danske familier, som skal indlægge sig normer, der siger, at institutionen ikke serverer svinekød, fortæller Frank Nørgaard.

Han undrer sig over, at det ikke er lykkes at finde folk, der er tilhænger af hans partis forslag.

Debatten om svinekød blusser op igen

- På medier og for eksempel Facebook er det intet problem at finde folk med den overbevisning, at der skal være svinekød i daginstitutionerne, siger Frank Nørgaard.

På spørgsmålet om han ikke har tillid til bestyrelserne, svarer DF'eren:

- Det er et farligt emne, og jeg tror ikke, at bestyrelsesmedlemmerne er klar til at tage de skældud, vi tager og garanteret også får i morgen.

Muligvis kun DF og V for

Det er netop i morgen, at forslaget enten bliver afvist eller vedtaget.

- Vi må forsøge os med det talte ord. Jeg ved, at der er flere fra Venstre, som er imod forslaget, men som formentlig stemmer for af partidisciplinære årsager, forklarer Bjarne Overmark.

Debat om frikadellekrigen i Randers

Ifølge ham vil Socialdemokraterne, SF, De Radikale, Velfærdslisten og muligvis De Konservative være imod ligesom hans parti. Men Venstre og DF kan stadig trumfe svinekødskravet igennem.

Du kan se hele debatten mellem de to politikere øverst i artiklen.