Forbereder sig på at modtage flygtninge

I 2016 skal Randers Kommune modtage 262 nye flygtninge

01:53

1 af 2

Randers er de af de østjyske kommuner, der modtager tredje flest af de nye flygtninge i 2016. Det står klart, efter udlændingestyrelsen har offentliggjort næste års flygtningekvoter.

Det bliver en udfordring for kommunen, der skal finde boliger til de 262 nye flygtninge.

- Det er en opgave, vi må og skal klare simpelthen, siger Christian Boldsen (V), der er formand for beskæftigelsesudvalget i Randers Kommune.

- Men vi ved ikke, hvornår de kommer. Vi får fire uger varsel, så kan der komme 30 eller 40, og så skal vi stå klar med midlertidig indkvartering.

I byen Gjerlev har Randers Kommune i år taget et nedlagt plejecenter i brug for at huse flygtningene, og det vil højst sandsynligt blive noget lignende, som de kommende flygtninge bliver indkvarteret i.

Knap 2000 flygtninge flytter til Østjylland i 2016

Mahmoud Issa og er kurdere, og de er flygtet fra Syrien. De seneste seks måneder har de boet på nedlagte plejehjem i Gjerlev.

- Det er godt her i Randers. Ja, Randers er godt, siger Mahmmoud Issa på dansk.

Randers Kommune har lejet fem af de otte lejemål i bygningen, og de fungerer nu som midlertidige boliger.

- Jeg elsker Danmark, Gjerlev og menneskerne i Danmark. Randers Kommune hjalp mig med lejlighed, og seng og sofa, fortæller Sulaiman Abdulhannan.

Randers Kommune har i flere år haft en skræddersyet plan for, hvad der sker, når der kommer flygtninge til kommunen.

- De bliver anvist fra flygtningestyrelsen, og så modtager vi dem simpelthen på banegården, når de ankommer, og så bliver de fordelt ud på de boliger, og de lejligheder, vi har, siger Christian Boldsen.

Han mener, at kommunen har plads til de 262 flygtninge, der med al sandsynlig kommer i 2016.

Du kan se mere om flygtningesituationen i TV-indslaget øverst på siden.