Fasanmysterie ved Randers: Hvem er skyld i alle de døde dyr?

Op mod 50 døde fasaner er smidt i en kanal nær Støvringgaard Kloster nordøst for Randers. Mistanken falder umiddelbart på dovne jægere

Fasanerne er fundet ikke langt fra Støvringgaard Kloster. Foto: Google Maps

1 af 4

Det er et trist og skræmmende syn, der møder en i det naturskønne område på diget ved Randers Fjord nær Støvringgaard Kloster. Her ligger der i skrivende stund op mod 50 døde fasaner i kanalen og ved bredden.

Meget tyder på, at de mange døde fugle ikke er kommet der af naturlige årsager, for efter sigende har langt størstedelen af dem fået skåret bryststykket væk.

- Når brystkødet er skåret af, så kunne meget godt tyde på, at det er jægere, som har skudt fasanerne og så har smidt affaldet der. Ifølge loven skal fuglene ellers afleveres hos Daka eller bortskaffes på en miljørigtig måde, siger vildtbiolog hos Dansk Jagtakademi, Niels Kanstrup, til tv2oj.dk.

En del af fasaner er drevet længere ud i fjorden, men størstedelen findes stadig i kanalen.

Han har ligesom flere andre anmeldt fundet af de mange døde fasaner til politiet i weekenden, og herfra lyder det, at sagen er overdraget til Randers Kommune, som så har sendt opgaven med at få de døde fugle fjernet videre til lodsejeren Støvring-Mellerup Digelag.

00:37

I videoen her ses de døde fasaner ved diget og i kanalen nær Støvringgaard Kloster. 

Luk video