Efter mange protester: Mødrehjælpen fortsætter

I februar gik mødre på gaden i Randers og demonstrerede mod at lukke Mødrehjælpen. Nu bliver den reddet af et flertal i Randers Byråd.

- Det er fantastisk. Det viser, at politikerne har lyttet på, at vi har været ude og vise, at det ikke skal spares væk, siger Malene Guldhammer fra Randers.

Hun og omkring 50 andre mødre var på gaden i Randers i midten af februar for at demonstrere mod, at Randers Kommune ville stoppe med at give tilskud til Mødrehjælpen. Det ville nemlig betyde, at tilbuddet ville forsvinde.

Siden har hun samlet over 600 underskrifter, som hun ville aflevere til borgmesteren på mandag, men kommunen overhalede hende inden om.

Nynne Marie Ravn demonstrerede mod lukningen den 14. februar i år. Hun kunne ikke forestille sig en virkelighed uden Mødrehjælpen.
Nynne Marie Ravn demonstrerede mod lukningen den 14. februar i år. Hun kunne ikke forestille sig en virkelighed uden Mødrehjælpen.

De mange reaktioner har gjort indtryk, og derfor har politikerne nu bestemt sig for at fortsætte tilskuddet på 350.000 kroner, fortæller borgmester Torben Hansen (S).

quote Vi har haft mange snakke om det, og det er et værdifuldt tilbud.

Torben Hansen, Borgmester, Randers Kommune, Soc.dem.

- Vi har haft mange snakke om det, og det er et værdifuldt tilbud, siger borgmester Torben Hansen (S) og tilføjer, at Randers Kommune omsætter for 6 milliarder til sammen, og da budgettet skulle laves, var der andre områder, der var større fokus på end på Mødrehjælpen.

Det er Socialdemokratiet, Venstre, Dansk Folkeparti og Det Konservative Folkeparti i Randers, der står bag beslutningen. Hvor pengene skal komme fra, ved de ikke endnu.

Fået venner og legekammerater

Malene Guldhammer er kommet i Mødrehjælpens graviditetsgruppe og barselsgruppe med begge sine drenge, og for hende har tilbuddet gjort en kæmpe forskel.

- Det har betydet meget. Da jeg fik min første, var jeg kun 21 år, og det var et andet netværk, jeg havde dengang, og i grupperne i Mødregruppen fik jeg en masse veninder, og mange har jeg stadigvæk kontakt med i dag, og børnene har nogen at lege med, siger Malene Guldhammer.

På mandag afleverer hun de 600 underskrifter til borgmesteren, men ikke længere for at protestere. Nu for at sige tak.

- Det føles, som om jeg er blevet 20 kilo lettere på skuldrene, siger Malene Guldhammer.

I videoen her kan du se, da omkring 50 mødre gik på gaden i Randers med bannere og protester mod en lukning af Mødrehjælpen.

 

Fældede træer grenå

Mystik om fældede træer: - Jeg kan ikke erindre noget lignende, siger kommune-chef

coronavirus test

Skærpede retningslinjer for nære kontakter: Skal bremse mutation

skorsten røg brændeovn luftforurening forurening

playSF vil forbyde brændeovne om natten

Jim-kopi kopi

playØstjyske Jim er måske Danmarks største Dolly Parton fan

øjenvipper

Randers-virksomhed ransaget: Ejer sigtet for bedrageri

Aabybro efterskole retouch

Sofus vil "spærres inde" på sin efterskole