Drik mindre - skyd mere: Gymnasieelever laver film om alkoholkultur

Drik mindre – oplev mere, lyder budskabet i ny kampagne.

02:08

VIDEO: Det er for kunstens skyld, at gymnasieelev Jens Winther Brinkmann her kan ses med hovedet nede i en spand.

Hvor meget oplever du, når du er fuld?

Det spørgsmål er aktuelt på Paderup Gymnasium, hvor unge randrusianere i disse uger er i gang med at producere kampagnefilm. Filmene er rettet mod dem selv.

Læs også Politi advarer om dødsannonce-svindel: Mormor i sorg fik opkald

Eleverne deltager i en landsdækkende filmkonkurrence, som Kræftens Bekæmpelse og TrygFonden står bag. Den bedste film belønnes med en alkoholfri morgenfest. 

I alt 27 gymnasier landet over deltager i antidruk-filmkonkurrencen. Her ses Jens Winther Brinkmann sammen med sit filmhold.  

Ikke på bølgelængde

Filmkonkurrencens slogan er ”drik mindre – oplev mere”, og den skal sætte fokus på en mere rummelig alkoholkultur, hvor der skal være plads til at drikke mindre.

17-årige Jens Winther Brinkmann, der går i 1.R på Paderup Gymnasium, har været med til at skyde en kampagnefilm om at drikke mindre og opleve mere.

Læs også Adgang forbudt til byens mødested - men politiker modsiger budskab

Han drikker selv alkohol og har oplevet, at en gymnasiefest kan slutte, inden den er startet på grund af alkohol. 

- Der er flere og flere, der tager valget om ikke at drikke. Jeg tror, man har svært ved at snakke og have en fed fest med dem, der er fulde, hvis man ikke selv er fuld, fordi man ikke er på samme bølgelængde, siger Jens Winther Brinkmann til TV2 ØSTJYLLAND.

Billedet her kunne vist nok godt være taget til en gymnasiefest, men det er dog i forbindelse med en film, at Jens Winther Brinkmann ser lidt træt ud.

Ny bevidsthed

Selvom han ikke 100 procent køber det budskab, som Kræftens Bekæmpelse og TrygFonden vil sælge, har filmkonkurrencen sat nogle tanker i gang. 

- Man får en bevidsthed omkring emnet, og når man skal være kreativ i forhold til emnet, tænker man over problemet på en anden måde og ser det fra andre perspektiver end sit eget, siger han til TV2 ØSTJYLLAND. 

Læs også Spilfri ludoman glæder sig over id-krav - men der er stadig langt i mål

I alt 27 gymnasier landet over deltager i antidruk-filmkonkurrencen. I Østjylland deltager blandt andre også Skanderborg Gymnasium, Favrskov Gymnasium og Aarhus Statsgymnasium.