DF: Ny situation i Randers

Et borgerligt flertal i byrådet kan bane vejen for en ny konstitueringsaftale i Randers

05:03

1 af 2

Samme situation var også gældende for blot få uger siden, men planerne blev droppet på grund af blandt andet splid hos Socialdemokraterne.

Meget har dog ændret sig siden, da to socialdemokratiske byrådsmedlemmer er skiftet til Venstre, som dermed sammen med Dansk Folkeparti mønstrer et flertal i byrådet.

- Der er kommet en ny situation, efter Venstre er blevet to mere i deres byrådsgruppe, og det kan være formålstjenende at tage en diskussion omkring, hvorvidt vi skal have en ny konstituering eller ej, og i tilfælde af at vi skal, hvor mange skal vi have med. Vi kan tælle til 16 nu, men det er jeg ikke sikker på vil være den optimale løsning, siger Frank Nørgaard (DF), der er medlem af byrådet i Randers Kommune.

Se: V genoptager tidligere planer

De to partier kan i teorien indgå en ny aftale uden om de andre partier, men det er ikke planen, hvis det står til Dansk Folkeparti, fortæller Frank Nørgaard.

Omkonstitueringen kan betyde, at Velfærdslisten, Beboerlisten, Radikale Venstre og Konservative får fravristet deres udvalgsposter inden for vigtige områder som skole, erhvervs og socialområdet.

Frank Nørgaard fortæller, at det endnu ikke ligger fast, hvad aftalen skal indeholde.

- Det har vi ikke snakket om endnu. Det er klart, at det er sådan, at det er blandt dem, som vil være med til at lave en omkonstituering, at de forskellige poster skal besættes, siger han.

Du kan se hele interviewet med Frank Nørgaard i videoen øverst på siden, hvor han fortæller mere om en ny mulig konstitueringsaftale.