- Det er en sort dag

Velfærdslisten om det ændrede skoleforlig

01:21

1 af 2

- Det er en sort dag. Jeg har det som om, jeg har været til en levende begravelse af kvaliteten i folkeskolen. Jeg synes, det er rigtig ærgerligt og sørgeligt for børnene.

Sådan lyder det fra Kasper Fuhr Christensen, byrådsmedlem og socialudvalgsformand for Velfærdslisten i Randers, efter Venstre, Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti i dag præsenterede et forlig om en ny skolestruktur i Randers Kommune.

SE: Se ændringer i skoleforliget

Den nye skolestruktur holder fast i lukningen af fem folkeskoler og 0.-6. klasserne på en skole, mens overbygningsklasserne fredes på tre skoler, men fortsat lukkes på seks skoler.

- Med det her forlig kommer man til at proppe børn sammen i klasserne som burhøns, man kommer til at sende børn ud på to timer lange ture i skolebussen, og de kommer til at modtage undervisning i byggerod i op til to år, siger Kasper Fuhr Christensen til TV 2 | ØSTJYLLAND.

SE: Det er synd for børnene

Hvis det står til Kasper Fuhr Christensen er forliget en ommer, men han erkender, at det kan være svært at ændre dagens forlig. Svært - men ikke umuligt.

- Kampen er ikke slut, før den sidste stemme er afgivet i byrådet. Og jeg håber derfor, at forældre, børn, medarbejdere og andre borgere vil være med til at få skolelukningsklubben på bedre tanker, siger han.

Se hele interviewet med Kasper Fuhr Christensen øverst.