DBU med hjælp til Randers

Randers FC var tæt på at blive ramt af en uheldig fejl

Det danske transfervindue skulle have åbnet den 28. juni, og det er for sent.

Det er for sent, fordi det vil ramme de klubber, der skal spille Europa League-kvalifikation. De skal nemlig registrere deres spillere inden den dato, og dermed kan eventuelle nyindkøb ikke komme med i truppen.

Men det problem er nu løst, efter at FIFA har accepteret DBU's ønske om at fremrykke åbningen af transfervinduet. Det åbner nu i stedet den 15. juni.

Det skriver DBU på DBU's hjemmeside.

- Så snart vi blev bekendt med datoen for deadline, reagerede vi hurtigt over for UEFA, som henviste os til FIFA. Vi ønsker naturligvis de bedste betingelser for de danske hold, der skal spille kvalifikationskampe til UEFA's turneringer. Derfor er det positivt, at vi i dag har modtaget en ekstraordinær accept fra FIFA om at fremrykke åbningen af det danske transfervindue, siger Jes Christian Fisker, kontraktfodboldansvarlig i DBU til DBU.dk.

- Fremrykningen af transfervinduet vil dog ikke betyde, at holdene i 2. division kan forstærke sig inden afslutningen af deres turnering. Den problemstilling vil vi hurtigst muligt tage stilling til gennem en ændring af de relevante DBU regler på området, siger Jes Christian Fisker.

Det var et problem, der kunne have ramt Randers FC hårdt, da klubben lige nu ligger til at være en af dem, der skal spille om kvalifikation til Europa League.