Dårligt internet forværrer undervisningen i Randers

Dårlige internetforbindelser på folkeskoler i Randers forstyrrer og forsinker undervisningen

03:12

1 af 2

Eleverne på Vestervangsskolen bruger som de fleste andre elever flittigt computere i undervisningen. Men internetforbindelsen er ofte dårlig, når skolens mange elever logger på.

Det sker ikke kun på Vestervangsskolen. Flere andre skoler i Randers har også netværksproblemer. Blandt andet fordi, at Randers Kommune ikke har en IT-strategi for folkeskolerne. Og det er til gene for både elever og lærere, da problemerne ofte forsinker og forstyrrer undervisningen.

- Det, der har været typisk, det har jo været, at når rigtig mange logger på i en undervisningssituation på samme tid, så har det taget lang tid for dem at logge på, siger Annika Østergaard, der er Viceskoleleder på Vestervangsskolen i Randers.

- Og det er klart, at processen i en undervisningssituation bliver noget længere, når det ikke fungerer optimalt, siger Annika Østergaard, der er Viceskoleleder på Vestervangskolen i Randers.

Vestervangsskolen klar med første fase af nybyggeri

En udfordring under prøver

Også eleverne ser noget problematisk på sagen. Specielt når der skal laves tests i 9.B. Her går klassekammeraterne Emil Stanic og Habib Afzail, der tit har oplevet at blive forstyrret af internetforbindelsen.

- Det er noget vi mærker meget til helt klart. Prøver og så videre bliver tit udskudt, fordi vi ikke kan komme på og det tager meget tid, siger Emil Stanic fra 9.B på Vestervangsskolen i Randers.

- Det er jo sådan lige pludselig fra den ene time, så kan det være virkelig godt, og så til den næste, så kan det bare blive mega dårligt, siger Habib Afzail fra 9.B på Vestervangsskolen.

Skoleformand lover godt internet

Derfor er både vicerektor og elever også glade for, at det nu ser ud til at blive bedre. Formand for Børne- og Skoleudvalget i Randers Kommune Anders Buhl Christensen lover nu, at problemet vil blive løst til skoleåret 2016/2017. Vicerektoren på Vestervangsskolen ved godt, hvornår hun er tilfreds.

- Når vi mere eller mindre alle sammen kan komme på, og at det går forholdsvis hurtigt, så vi kan komme i gang med undervisningen stort set med det samme, så tænker jeg, at så er vi nået rigtig, rigtig langt, siger hun.

I videoen øverst i artiklen kan du høre om problemerne med netværksforbindelsen på Vestervangsskolen.