Danske fremtidshåb vinder medaljer ved EM

Fremtidens stjerner har dystet på speedwaybanen i weekenden, og de danske drenge kom på podiet.

En gang kunne stjerner som Ole Olsen og Erik Gundersen samle nationen foran tv. Sådan er det ikke længere, men sporten bliver stadig holdt i hævd på slaggerbaner over hele landet.

Lørdag kæmpede en ung østjyde for Danmark - og speedwaysportens fremtid - da der var EM for ungdomshold i Randers.

14-årige Mikkel Andersen fra Horsens er allerede europamester i sin aldersklasse, men lørdag stillede han op sammen med sine bedste, danske konkurrenter for at kæmpe mod Europas bedste.

- Vi har et stærkt hold og er kun fire point bag polakkerne, fortalte Mikkel Andersen, da TV2 ØSTJYLLAND fangede ham til stævnet.

På sidelinjen følger Erik Gundersen, der i dag er dansk talentudviklingstræner og stadig er et stort navn blandt speedwayfans i alle aldre, med. 

- De drenge, vi har med heroppe i dag, har gjort det rigtig godt i år og fortjener at få en topplacering, siger han.

Erik Gundersen har også fans, der aldrig så ham køre.
Erik Gundersen har også fans, der aldrig så ham køre.

Fremtiden tegner altså lys for dansk speedway, men medlemstallet er faktisk dalende. I Kronjyllands Speedway Club er man nede på under 70 medlemmer i hele klubben.

Så de håber på nye stjerner, der kan booste medlemstallet i den rigtige retning. Det er nemlig det, der er sket, når Danmark tidligere har fået europa- eller verdensmestre.

- Vi mangler en ny dansk verdensmester, det gør vi, siger Erik Gundersen.

Lørdag lykkedes det desværre ikke danskerne at blive europamestre - de måtte nøjes med en sølvmedalje, mens deres konkurrenter fra Polen tog guldet med hjem.