Cykler samler undervisning

Kombinerer mountainbikes og undervisning

1. E fra Paderup Gymnasium på de nye cykler. Her med Denis Asllani i front. Foto: Randers Kommune

Som et led i projektet "Sydbyen Cykler" under Randers Cykelby har en gymnasieklasse nu fået et mere aktivt alternativ til den normale klasseundervisning.

32 mountainbikes er blevet stillet til rådighed for eleverne på Paderup Gymnasium og Tradium. Målet er at få eleverne til at kombinere læring og motion.

- Cyklerne gør det muligt at benytte de forskellige tilbud i byen og samtidig kombinere fagene. Det et er fint, at de skal bruge deres benmuskler til at komme rundt samtidig med, at de får frisk luft og viden. forklarer lærer på Paderup Gymnasium Annette Klitgaard, i en pressemeddelelse.

De nye cykler har gjort det muligt for eleverne at kombinere undervisningen med en tur ud i det blå. Blandt andet er de nye cykler blevet brugt i historieundervisningen til at besøge byens mange kultursteder og kirker i nærområdet.

Også i faget dansk er der blevet trådt i pedalerne for besøge Randers Kunstmuseum i forbindelse med særudstillingen af kunstneren Sven Dalsgaard.

Planen er, at de mange cykler skal leveres tilbage til Cykelby Randers til 1. januar. Men projektet har ifølge pædagogisk leder på Paderup Gymnasium Anne Mette Marker været en succes.

- De er blevet brugt en del gange og vi har været rigtig glade for dem. Det er det godt projekt, fortæller hun til TV 2 | ØSTJYLLAND.