Bygger ny bro i Langå

Politikere har vedtaget en omfattende byfornyelse

Foto: Randers Kommune

Med sin placering ved jernbanen er Langå delt af jernbanespor og IC3-tog, der kører igennem den lille østjyske by.

Kun et enkelt sted i byen er det muligt at krydse jernbanen via en vejbro.

Det vil politikerne i Randers Byråd dog lave om på. På et byrådsmøde mandag aften besluttede et flertal at bevilge penge til en ny bro over jernbanen nær byens togstation.

I forvejen har Langå en enkelt vejbro over jernbanen cirka en kilometer fra stationen. Med den kommende bro bliver der dermed yderligere en mulighed for at krydse jernbanestrækningen.

Regningen deles med Banedanmark

Den kommende kombinerede cykel- og gangbro er delvist finansieret af Banedanmark, der ønsker at etablere en bro over jernbanen for på den måde at give passagererne adgang til en af perronerne. Resten betales af Randers Kommune.

Broen bliver ikke snorlige, men kommer i stedet til at bugte sig sig igennem et skovområde, som ligger på den modsatte side jernbanen i forhold til Langås bymidte.

- Hvis man bor i selve Langå by, så skal man i dag ud på en kæmpe omvej, hvis man skal krydse jernbanen på gå-ben eller cykel. Derfor har vi valgt at smide nogle penge efter denne bro, siger formand for Miljø- og Teknikudvalget i Randers Kommune Frank Nørgaard (DF) til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Den kommende bro er en del af en samlet plan, der skal give Langå et løft. Frank Nørgaard forventer, at byggeriet af den nye bro kan gå i gang i løbet af foråret.