Brænder tandlægen af

Flere tusinde unge glemmer deres tid hos lægen

Arkivbillede

Hver femte dukker ikke op til den aftalte tid ved Tandplejen i Randers Kommune og ringer heller ikke afbud, og det skal der gøres noget ved. Derfor kickstarter Tandplejen en kampagne, der skal få flere unge og forældre til de yngste børn til at melde afbud.

Plakater i skoler og ved indfaldsvejene med motiver af cykler med flade dæk og busser i fuld fart, skal få borgerne til at huske at melde afbud:

- Vi tror ikke, vi flytter borgernes adfærd med løftede pegefingre og sure miner. Derfor prøver vi med lidt humor og forståelse for, at vi alle kan blive forhindrede i at møde op til en aftalt tid, men at man skal huske at ringe afbud, siger Lars Høvenhoff, overtandlæge ved Tandplejen i Randers.

Tandplejen i Randers Kommune behandler cirka 20.000 børn og unge årligt:

- De mange udeblivelser og manglende afbud medfører, at vi venter forgæves på børn og unge, der ikke dukker op. Det er dyrebar tid, som kunne komme mange andre børn til gode. Desuden bruger vi mange ressourcer på at kontakte dem, der ikke dukker op. Vi håber derfor, at denne kampagen vil få flere til at hive mobilen op af lommen og sende en sms eller ringe, hvis de er forhindrede i at møde op, forklarer Lars Høvenhoff.