Borgmester: "En dårlig nyhed"

Vestas flytter 360 arbejdspladser væk fra Randers

01:49

1 af 2

I dag kom det frem at Vindmøllegiganten Vestas flytter 360 arbejdspladser fra Randers til Skejby i det nordlige Aarhus.

En nyhed der ikke ligefrem skabte glæde hos byens borgmester:

- Det er jo en dårlig nyhed at få fra morgenstunden. Nu er det heldigvis sådan her midt i den triste meddelelse, at der ikke er tale om afskedigelser, men at man flytter arbejdspladserne til Aarhus. Jeg har et håb om, at mange af dem der bor i Randers, de bliver boende her, siger Henning Jensen Nyhuus (Soc.), der er borgmester i Randers Kommune. 

Arbejdspladser forsvinder

Ifølge en pressemeddelelse fra Randers Kommune beholder Vestas kun servicelageret i Kronjylland - de øvrige arbejdspladser forsvinder. Lageret beskæftiger 108 medarbejdere.

Vestas-topchef Ditlev Engel informerede Randers' borgmester, Henning Jensen Nyhuus (S), om flytningen tidligere i dag, tirsdag.

- Det er absolut en alvorlig meddelelse. Det vigtigste for mig er dog, at der ikke sker afskedigelser. Det betyder rigtig meget i disse tider. Afskedigelser ville have været tragisk for de berørte familier. Nu er der tale om en flytning af 369 arbejdspladser, og afstanden mellem Randers og det nordlige Aarhus er trods alt ikke særlig stor, siger Henning Jensen Nyhuus i en pressemeddelelse.

Muligt at pendle

Til trods for Vestas' beslutning om at flytte stillinger væk fra Randers, håber Henning Jensen Nyhuus på, at de berørte medarbejdere vælger at blive boende.

- Det er muligt at pendle både med offentlige transportmidler og via motorvejsnettet. Jeg vil tro, at de fleste, der i forvejen bor her, vil vælge at blive boende.

Medarbejderne er ifølge Vestas her til morgen blevet orienteret om flytningen, der sker med virkning fra 1. juli

Nyheden om, at Randers må sige farvel 369 Vestas-stillinger, kommer kort tid efter, at DSB har besluttet at flytte 40 stillinger væk fra byen. Dermed forsvinder flere end 400 arbejdspladser i alt fra Kronjylland.

Hør hele interviewet med Henning Jensen Nyhuus ved at klikke øverst på denne side.