Bekendt til krigsveteran: Han ligner ikke sig selv

Dobbeltdrab i Uggelhuse chokerer Balkan-veteran, der selv har haft svære psykiske problemer

00:56

Den drabssigtede 42-årige kronjyde Lars Kragh var ikke sig selv, da han onsdag eftermiddag mødte op til et grundlovsforhør ved byretten i Randers.

Sådan lyder det fra Lars Esbensen, der selv er krigsveteran og ligesom Lars Kragh har været udsendt til Balkan. De to kender hinanden fra veterankredse.

Lars Esbensen overværede ligesom pressen en del af grundlovsforhøret, indtil dommeren valgte at lukke dørene.

- Han ligner ikke sig selv. Han lød ikke som sig selv. Jeg fik en meget dårlig mavefornemmelse, da jeg så ham. Jeg blev ked af de ting, der er sket, forklarede Lars Esbensen uden for byretten.

SE OGSÅ: Ekspert efter drab: PTSD rammer ofte familien

42-årige Lars Kragh virkede synligt konfus under grundlovsforhøret i Randers. Han er sigtet for at have slået forældrene Kirsten og Jørgen Kragh ihjel, ligesom han er sigtet for usømmelig omgang med deres lig efter at have kørt rundt med dem i dagevis i deres bil.

Lars Kragh (i midten) er sigtet for at have slået sine forældre ihjel.

Han var iført fængselstøj og klipklapper og fremstod både forvirret og paranoid under retsmødet.

Ligesom Lars Kragh lider Lars Esbensen af posttraumatisk stress syndrom (PTSD). Han har dog fået det bedre med tiden, selv om han i perioder har haft selvmordstanker, forklarer han.

SE OGSÅ: Afdøde Kirsten Kragh kæmpede forgæves for veteranhjælp

- Det gør jeg heldigvis ikke mere - ikke i samme omfang. Det har været slemt, men jeg har fået god behandling fra PTSD-centret i Aarhus. Det har hjulpet mig meget.

Se en kort video med Lars Esbensen øverst i artiklen.

Ifølge politiet har Lars Kragh dræbt sine forældre i sit hus i Uggelhuse. Foto: Bo Amstrup - Scanpix