Ældre udsat for tricktyveri

To personer blev tirsdag udsat for tricktyveri

Foto: Colourbox

En 75 årig kvinde fra Randers og en 93-årig kvinde fra Aarhus blev tirsdag udsat for tricktyveri.

Det første tilfælde skete i Randers først på eftermiddagen, hvor den 75-årige havde være i en Rema 1000-butik for at handle. Efterfølgende gik hun på restaurant, men her indfandt sig også tre personer, som forinden havde stået bag hende i køen, da hun betalte i dagligvarebutikken.

Ifølge Østjyllands Politi faldt de tre personer i snak med den 75-årige kvinde på restauranten, og den ene af de tre, en kvinde, var meget anmassende og ville kramme den 75-årige.

Den 75-årige opdagede efterfølgende, at hendes dankort var blevet stjålet, og at der var blevet hævet penge på det.

- Vi ser desværre nogen gange, at de stiller sig i køen bagved forurettede og får aflæst koden, siger politiassistent Marianne Morgen fra Østjyllands Politi.

De tre mistænkte i sagen beskrives som:

A: Mand, cirka 50 år gammel og cirka 175 centimeter høj. Han er almindelig af bygning og syd/østeuropæisk af afstamning. Han har mørkbrunt hår, og han var iført mørkt tøj.

B: Mand, cirka 35-40 år gammel og cirka 175 centimeter høj. Han er almindelig af bygning og syd/østeuropæisk af afstamning. Han har kort og mørkebrunt hår, og han var iført mørkt tøj.

C: Kvinde, cirka 30-35 år gammel og cirka 165 centimeter høj. Hun er spinkel af bygning, har langt og mørkbrunt hår, der sad i en hestehale, og hun var iført en hvid T-shirt med lange ærmer.

Alle tre talte engelsk.

Det andet tilfælde af tricktyveri tirsdag skete i Aarhus, hvor en 93-årig kvinde blev kontaktet af en ukendt kvinde.

Kvinden ringede på døren hos den 93-årige på Dronning Margrethes Vej og sagde, at hun skulle se på nogle møbler nede i gården.

Kvinden skubbede herefter den 93-årige ned i en stol, og forsøgte at give hende nakkemassage. Den 93-årige opdagede, at kvinde forsøgte at stjæle hendes halskæde, og hun bad derfor kvinden om at gå.

Den 93-årige kvinde kunne efterfølgende konstatere, at der var stjålet smykker fra fra et værelse i boligen.

Derfor formoder Østjyllands Politi, at der har været en medgerningsmand i boligen.

Den 93-årige var ifølge Østjyllands Politi så konfus efter den ubehagelige episode, at hun ikke kunne give et signalement af kvinden.

Har du oplysninger i de to sager, kan Østjyllands Politi kontaktes på telefonnummer 114.