Ældre borgere skal mestre eget liv igen

Randers Kommune slår dørene op for nyt rehabiliteringscenter

I foråret 2016 slår Randers Kommune dørene op for det nye rehabiliteringscenter Træningshøjskolen, hvor ældre borgere med behov for intensiv genoptræning kan få et ophold.

- Man lærer at mestre sit eget liv igen, det vil sige blive helt eller delvist selvhjulpen igen, så man kan klare sin egen af- og påklædning, klare sin egen bad-situation og klare at lave mad, siger Louise Hauton, der er leder af Træningshøjskolen.

Lige nu er der ikke meget i lokalerne på ældrecenteret Åbakken i Øster Tørslev, Randers Kommune, der vidner om, at man om ganske få måneder kan indlogere borgere i nyrenoverede lejligheder med adgang til topmoderne træningsfaciliteter. Men efter planen skal Træningshøjskolen stå klar i marts 2016.

Lederen af højskolen ser en klar fordel i at samle det hele på ét sted.

- Vi får et kvalificeret personale til at skabe et højskolemiljø, nogle borgere som kan dele ud af hinandens erfaringer, fordi man kommer ind løbende, og nogle er længere end andre i forløbet. Vi tænker også, at borgere der tidligere har været her, kan komme ind til en kom-sammen en gang om måneden og dele ud af erfaringer, siger Louise Hauton.

Behovet for rehabilitering efter en skade eller anden form for tab af funktionsevne er vokset hos den ældre del af befolkningen.

Desuden ønsker de fleste ældre et selvstændigt liv, hvor de selv kan disponere over deres tid og hverdag, og ikke er afhængige af hjælp fra hjemmeplejen til eksempelvis personlig hygiejne og rengøring.

Se interview med lederen af det nye træningscenter i videoen ovenfor.

snebold

playSøndag bliver sidste vinterdag i denne omgang

IMG_1108

Endnu en brand i forladt bygning

COVID-19 LIVE:
corona

liveblog COVID-19 LIVE: Ny vaccine ventes klar til godkendelse i februar

kræftbørn børneafdelingen børneafdeling kræftramte Skejby Sygehus

play Afsløring vækker vrede: Plan om at samle behandling af kræftramte børn i København har været undervejs i tre år

aarhus Universitetshospital

Flere end 200 på venteliste: Syge af senfølger i kø til nye klinikker

Blomsten Silkeborg Winnie Christensen

playHvorfor må blomsterbutikker og Normal holde åbent, når Flying Tiger skal være lukket?